Sveriges första Legacy BLITZEN på G – välkommen till familjen Sebastian!

 I somras fick jag bland flera hedersvärda uppdrag något som jag verkligen tyckte stack ut från mängden. Vi letar ju dagligen på auktioner i Japan efter välskötta och på varje möjligt vis unika exemplar åt både kunder och till lagret.

 

Konkurransen är hård och vi tävlar hårt mot oss själva för varje bil vi potentiellt ska ta hem. Därför är det extra tacksamt och ärligt talat grymt spännande när en kund redan har en klar vision om vad han ska ha för att mätta alla sin behov av det där ”lilla extra”.

 

Sebastian Herzfeldt är en trevlig man med rötter från Tyskland (you would never guess huh?). Han sökte efter en ny bruksbil och lotten föll på Subaru Legacy, som är en otroligt kompetent bil på alla sätt och vis. Den slår verkligen allt annat i sin klass på fingrarna när det gäller kvalitetskänsla och en bil man helt enkelt ”åker bra” i. Det jag inte kände till men som Sebastian hörde av sig till oss om var en limiterad modell av Legacy som togs fram i samarbete med Porsche Design- givetvis endast såld i Japan.

 

Subaru Legacy ”Blitzen”!

 

Det mest distinkta är kjolpaketet, spoilern bak och fälgarna. Riktigt udda stuk som jag närmast kan likna Audi RS2 som Porsche Design också var med på ett hörn med karossmässigt.

 

Vidare är det fullsmetat med utrustning och en riktig toppmodell av Legacy B4 RSK som givetvis har den otroligt körvänliga 280HK Twin-Turbo Boxermotorn på två liter.

 

Vi hittade efter väldigt noga letande och flera budgivningar detta exemplar som mötte Sebastians närmst pedantiska krav på skick. Inför budgivningen lade vi budget så att bilen kunde få en stor service redan vid ankomst till Sverige, så det bara är vara glad och köra för Sebastian efter leverans många, många mil framåt. En riktigt bra helhetsaffär alltså för alla parter!

 

 

När bilen väl är i Sverige ska vi också utvärdera vad vi ska montera för eftermarknadsdelar. Man får ju en liten lucka på några veckor när bilen ska ursprungskontrolleras och registreras, ett perfekt tillfälle att montera t.ex. lite mätare, bättre belägg och annat smågodis. Sebastian har höga ambitioner med sin framtida dagliga räcer, men utan att rubba det som präglar en Blitzen från fabrik…

 

 

Var bara tvungen att dela med mig lite av en riktig premium upplevelse för mig i min säljarroll och ett klockrent skolexempel på vilka guldkorn som finns i Japan utöver alla RX-7, Supra och Skyline som vi vanligtvis förknippar med Japanimport…

 

[nggallery id=62]

 

Om du är sugen på att ta hem något riktigt unikt till absolut bästa pris hemma och klart, läs våran GUIDE FÖR DIREKTKÖP I JAPAN och ta sedan och KONTAKTA OSS. Vintern är lång, använd den tiden till att låta oss hitta och få hem en bil från Japan i god tid innan sommaren… 🙂

5 tankar om “Sveriges första Legacy BLITZEN på G – välkommen till familjen Sebastian!

Lämna ett svar

Hittar du inte vad du söker? Hittar du inte vad du söker?