Superior ”Runner-up” @ Elmiamässan 2K10 – Porsche ”Extreme”:

Vårat ”Runner-up” pris som formellt är mässans näst-bästa bygge går till:

 

Porsche Boxter – ”Custom/Show kicking ass at the racetrack!”:

 

 

Okay, jag erkänner. Ett tag tyckte jag nästan att den var för perfekt för att kvala in så högt. Det påminde mest om en ren banracebil men med snygg lack. Men det är fullkomligen fel. Allt i detta verkar ha gjorts ”from scratch” och likt mycket av det Porsche gör är resultatet så fulländat att det nästan är tråkigt snyggt!

 

Detta var en av de stora väckarklockor man fick om att mässan hade behövt vara minst en dag längre för min del för att fördjupa sig i de riktigt balla bilarna. Det jag ur minnet drar mig är att det från början är en Boxter de byggt rörramen på, och att motorn i grunden är en V8 från Porsche 928.

 

Efter det vet jag inte mer än att det är ett fantastiskt bygge som vi kommer se förgylla banträffar förhoppningsvis. Ägaren lovade det tveklöst, men frågan är om de får ordning på sprutet och resten av denna setup i god tid för att kunna slaska runt ordentligt.

 

[nggallery id=116]

 

Stort grattis för att ha höjt ribban en hel del, otrolig motivlack, avancerad teknologi för über prestanda – och en elak som attans form på allt customjobb.

 

Fem stjärnor och Runner-up! Så vem tar hem det stora priset…? Find out tonight!

Lämna ett svar

Hittar du inte vad du söker? Hittar du inte vad du söker?