Superior Bronze (3rd Place) @ Elmiamässan 2K10: Volvo 140!

Nu när vi stegat in på de ädla medaljerna så kommer ett helt galleri på varje bil istället. För ovanlighetens skull har vi valt att köra hela listan fram tills ettan som vi kallar ”Runner-up” i det hela. Det innebär att ni får vänta ytterligare på ”Superior Choice” som från oss är det mest prestigevärda man kan få!

 

Då kör vi i vind, kom ihåg vad vi sagt- listan är lika svängig och ”bloggig” som resten av våran bevakning. Ta den med en MajoR skopa salt, vi valde ut det vi gillade och som gav oss rätt vibb på den begränsade tid vi hade… 😎

 

Superior ”Bronze”: Volvo 140 mattsvart – ”If there was a Chip Foose award…”

 

Nu ska ni få höra något skvaller som det luktar krut om. Detta bygge var faktiskt det som förutom Leif Tufvessons rod det Chip Foose gillade bäst på mässan! ”It holds at least the same quality as the top builds in the US” sa han öppet framför kameran! 😮

 

När Henrik Gunnarsson listade ut att det var ägaren till denna bil han menat; och vi nämnde det för honom- vart vi samtliga helt stumma! Vet att han skrivit i bloggen tidigare och fått ett visitkort, ser gärna att han skriver en kommentar eller två nedan.

 

Men kort och gott… Vilket bygge! Istället för att gå i t.ex. Vöcks fotspår och köra mer polerad finish så gick han på det oooh så svåra att klara hela vägen ”mattsvart race”. Helt sjukt att Volvo som från fabrik var så långt ifrån tuffa bilar vi någonsin skulle fastnat för görs så bra av entusiaster med stort hjärta.

 

Hatten av till er alla, detta bygge lyckades t.o.m. få en gammal vän i Katrineholm att damma av sitt 142-bygge: ”nu ska jag köra en elva med den”. Killen i fråga är normalt sett rätt svår att få igång, så det var även det ett bra betyg för hur ballt detta projkt är! 😉

 

[nggallery id=114]

 

Det finns ca en miljon mattsvarta Volvo ute, men bara en som inte ser ut som skit- grattis till Superior Bronze och den goda kritiken från Chip Foose!

5 tankar om “Superior Bronze (3rd Place) @ Elmiamässan 2K10: Volvo 140!

  1. Jacob Almqvist says:

    Ojdå! tack för 3:e placeringen och den fina artikeln!! Jag lovar att den ska plågas Hela sommaren!! Ska försöka hinna med en sväng till Rudskogen med den. eftersom motorn nu är på c:a 2,6 liter samt har en eaton m90 supercharger så borde de funka fint i breisladden… 🙂 man är allt lite nyfiken på intervjun med Chip..

Lämna ett svar

Hittar du inte vad du söker? Hittar du inte vad du söker?