Steffen Nilsens egna ord om sitt Legacy -02 direktköp i Japan!

Något vi på Superior Imports är rätt dåliga på är att dela med oss av alla kunders feedback på våra åtaganden. Vi tror starkt på att bästa reklamen är när kunderna själva sprider ryktet, eller tydligast av allt; när bilarna vi levererat sköter snacket. Men nu skrev Steffen en så otroligt välskriven och genomarbetad recension som verkligen kändes uppriktig- att jag inte kan låta bli att dela med mig av den. Tack Steffen, ännu en riktig go och genuin kille i våran lilla familj:

 

”Jahapp. Efter en lång dag så är man äntligen hemma, sitter här och småskakar pågrund av kyla, hunger och ett fruktansvärt enerverande sug utav å få köra en repa med bilen men det får bli en annan dag.

 

Allt känns verkligen så lustigt, har fortfarande inte fått den där känslan av att man verkligen har köpt bilen. Känns som igår när man träffade dig (Micke_J) och Martin på SS i Emmaboda men det är trots allt närmare ett halvår sedan och nu sitter man här och har en ”ny” bil i garaget. Vart tog tiden vägen egentligen?

 

Hur som helst så är grovjobbet klart. Tack vare enormt stor hjälp från polaren Fredrik så körde vi hem bilen med täckt släp som visade sig va riktigt lyckat. Vart dock lite intressant körning då vi övertrasserade maximal dragvikt för dragkroken med lite över ett halvt ton vilket inte underlättade då väglaget inte vart speciellt optimalt, dragbilen spann en hel del på vissa sträckor 🙂 men det gick ju bra till slut.

 

Så… vad skall man säga om första ögonkastet. Vart lite spänning när man gick ner i garaget som vart kolsvart men varmt och gå. Man såg en båt, en jänkare och så såg man en jäkla massa läckerbitar. Sen såg man en blå bil med stor vinge, Martin räcker över nyckeln och jag går mot bilen. I bakgrunden hör man hur Fredrik säger att ”gå till rätt dörr nu”, ord som inte riktigt uppfattas då jag är helt insluten i min egen bubbla. Så vad händer… jo Rookiemistake #1: Försöker ju självklart låsa upp dörren på vänster sida och börjar nu inse att jag köpte ju en japanbil (skäms Steffen)!

 

 

Låser upp dörren och öppnar dörren. I detta ögonblick så inser man verkligen det du (Micke_J) skrev att det är en premiumbil i Tysk klass. Dörren har den perfekta tyngden, det perfekta ljudet när den stängs och det bästa av allt, inga fönsterramar. Efter att man har satt sig tillrätta i bilen så inser jag ganska snabbt att man sitter väldigt bra i bilen. Precis som Brenna (Marcus Brenander, Legacy Blitzen -03 ägare) och Martin sa så är sätena groteskt sköna. Äger dock en Volvo 740 och har ägt en S60 med såkallade sportstolar så man är ju ganska bortskämd med säteskomfort men Legacyn ligger bra till, de är inte lika pösiga och goa som 740n men kramar om mer än S60ns säten. Skulle väl placera dem nånstans däremellan.

 

Börjar sedan kika runt lite i bilen för att orientera sig lite. Drar igång takspottarna för att bli smått överraskad. Någon har slängt in Pokémonbelysning i bilen 😛 Vet inte vad man skall tycka om ljusskenet men det är helt klart annorlunda. Fortsatte sedan och fumla lite med växelspaken för att känna på lägena, konstaterade snabbt att växellägena är riktigt tighta och distinkta. Skulle va kul å jämföra skillnaden med denna och orginal. Efter att ha suttit där en liten stund så vart det dags att köra ut bilen.

 

Med tanke på min tidigare erfarenhet utav högerstyrda bilar (ca 15-25min körning med Bramsteds Skyline) samt garagets utformning så lämnade man över nycklarna till Martin ganska så kvickt :)Martin startar bilen och ut kommer den ljuvliga boxersången som förstärks så underbart i garaget. Väl uppe på snöbetäckt mark så börjar man syna bilen lite mer ingående. Framlycktorna är tämligen svåra att undvika och jag måste säga att den konverteringen blev ohyggligt bra (Superior Imports custom med ny eftermarknads reflektor).

 

Orginal så tycke jag att designen med reflektorerna var lagom elaka men med projektorerna så steg elakshetfaktorn nått rent djävulskt :)En annan uppseendeväckande detalj var såklart den enorma ”icke”-godkända vingen 🙂 När man sett den på bild så har man antingen hatat eller älskat den, allt beroende från vilken vinkel det var fotat, men när man ser bilen i verkligheten så inser man att den SKALL sitta där. Småsaker som den olackade alu-bladet förhöjjer intrycket enormt. Tyvärr så medföljer det ju lite småproblem, man får väl se hur lång tid det tar innan lagens långa arm kommer och pekar lite fult på den 🙂

 

Under vingen finner man sedan nästa detalj…. Stup-.. jag menar avgasröret 🙂 Insåg redan från auktionsbilderna att det var rejält men när man kikade undertill så blev man lite smått förvånad när man såg hur jävla stor slutdämparen var, samtidigt blir man förvånad över ljudstyrkan som var väldigt behaglig. Sedan synades skicket på lacken och upptäckte inte många defekter. Var några dörrinslag på båda sidorna varav en med liten lackskada men sånt är ju enkelt och fixa. Fanns även lite stenskott på huven. För att vara en 7 år gammal bil med hyffsade mil på mätaren så anser jag definitivt att 4.5 grade är rätt uppskattat (mycket hög spec, vi har som minimum 3.5 som krav på våra ”vardagsbilar” och är strikt emot reparationshistorik).

 

Kliver sedan in igen i bilen för att ta en liten repa på gården, konstaterar att bilen är helt odramatiskt lugn och sansad när man puttrar fram, styrningen vart förvånansvärt fjäderlätt men samtidigt känslig, kopplingen vart lagom mjuk och gasen… ja, den använde jag faktiskt inte så mycket förutom när man vände runt för är det snö ute så MÅSTE man ju sladda lite iaf. Insåg snabbt att däcken kanske inte vart sådär jätteoptimala för vinterväglag och att valet med släptransport var det rätta.

 

 

Till slut så lassade vi bilen, tackade för oss och begav oss hemmåt. Väl hemma så synas bilen mer, upptäcker mer pokémonbelysning i bagaget samt några av de läckraste färgnyanserna jag sett på backljus 🙂 En annan frän detalj var tyget på stolarna och dörrsidorna. Hade svårt att få nån uppfattning över hur det såg ut när jag fick bilderna från Japan. Man måste verkligen se det i verkligheten för att upptäcka den viktigaste detaljen, metalltrådarna som skimmrar så jäkla läckert när man lyste med ficklampan.

 

För övrigt var interiörskänslan väldigt solid och inget var ihåligt plastigt utan allt var bastant och rejält.Pillade även med stereon och försökte få in någon vettig kanal med lite musik för att få en uppfattning över hur stereon låter. Japaner Japaner Japaner, när skall de lära sig att det finns FM frekvenser över 90Mhz (bland de tråkigare med Japaner och deras radio, sträcker sig bara till 90.0). Visst, man kan ju lyssna på P1 men hur jäkla kul är det? 😛

 

Rotade snabbt fram en skiva istället och matade i, Minidisc har man iaf inte och förstår fortfarande inte varför de sysslar med sånt där borta (instämmer, känns som Minidisc aldrig slog riktigt hårt förutom just i dess ursprungsland). Efter en låt konstaterar man att ljudet är fulldugligt men jag tror nog att min gamla stereon från S60n skall i (Eclipse cdspelare, Nakamichi 4kanalare till framsystem, Genesis 10″ bas drivet utav ett Focal-monoblock) + nytt framsystem.

 

Så….. hur skall man kort sammanfatta det här? Jag har alltså betalt en redig summa till er för en bil som är 7 år, har rullat ca 6700mil, har betyget 4.5 utvändigt och B invändigt, från andra sidan jorden…….. och jag såg den inte en enda gång föränns idag!

 

Många är förvånade över hur jag vågar lämna iväg så pass mycket pengar för nått jag inte sett. Jag undrade själv ett tag vad tusan jag gav mig in på men jag visste att jag ville ha något ovanligt från Japan. Har varit Skylinefanatiker sen 2004 och följt tillväxten för modellerna i Sverige, vill fortfarande ha en R34 GT-R men för en gångs skull så har mitt fokus riktat sig på något helt oväntat. Subaru Legacy B4 RSK….. en kraftfull, sportig premiumbil för alla årstider, alla väder, familjevänlig och diskret (om man plockar bort vingen). En perfekt vardagsbil, men potentialen för att göra något lite mer prestandainriktat är groteskt stor.

 

Känslan att äga en av Sveriges ovanligaste, och i mitt tycke hetaste bilmodeller är obeskrivbar.Så, vad säger man? En redig bit över sexsiffrigt…….prisvärt? Svaret är ABSOLUT. Micke. Du och Martin och övriga inblandade skall ha STOOOOOOORT Tack för att ha genomfört den här importen så smidigt och smärtfritt (för min del). Det kommer bli en lång väntan till våren men jag känner redan nu att säsong 2010 kommer bli något speciellt för min del (kan du ge dig fan på!). 🙂

 

MVH Steffen

 

PS. Bifogar två bilder från leveransen som jag tog med mobilen. Ingen höjdarkvalitet (en av Iphones få svagheter) men det är ju alltid något 🙂 Snubben i reflexväst är Fredrik Svensson aka Granis i Attitude Motorclub.”

 

Otroligt glädjande och stort tack till sådana varma ord som får en att fortsätta kämpa för våran höga kvalite på servicekänslan. Går inte ta miste på när en kund är uppriktigt nöjd kontra ”hjärntvättad reklam”- och man kan vara stolt över att ha ”lyckats” än en gång. Den belönande känslan av detta har inte svalnat trots snart tre professionelt verksamma år och många lyckade importer bakom oss. 🙂

 

Ett tillfälle att ventilera lite. Jag kan ibland bli lite chockad ibland när man hör hur konkurrenter jobbar, men vi tror på lång sikt att fler och fler inser vad det kan ge att betala lite extra, och få så otroligt mycket utöver sitt bilköp tillbaka. Tack än en gång Steffen, detta gjorde våran dag!

 

Om du är intresserad av att köpa din drömbil i Japan via oss, tveka så inte att KONTAKTA OSS! 🙂

12 tankar om “Steffen Nilsens egna ord om sitt Legacy -02 direktköp i Japan!

 1. niklas says:

  vilken roman:P men man kan inte annat än o hålla med. de jag framförallt har märkt när man köper bil hos micke o martin är att dom fortsätter hålla kontakten efteråt, finns andra firmor som bara skiter i en när man kört därifrån.
  men ni släpper aldrig kontakten och jag har alltid känt mig trygg med mitt bilägande. Tack för de Micke och Martin:)

 2. Helena says:

  Värre kan det vara Steffe du bara försökte låsa upp dörren på vänster sida jag låste upp satte mig och blev sedan arg över att det inte fanns någon ratt ( detta dock efter en natt på jobbet )

 3. Bramstedt says:

  mmmm väldigt sugen på en ny subba.. 🙂 hur mycket får den där gråa imprezan dra? annars får de bli en forester sen tror jag.. kliar i fingrarna.. Men du? motordelarna måste du beställa hem till gtr.en.. 🙂

 4. Steffen says:

  Hehe, kul att Micke valde att publicera detta 🙂 Nu har man äntligen landat ner på jorden och man försöker hålla sig undan garaget så gott det går…. Yeah Right 🙂
  Har redan påbörjat minimala uppgraderingar på ljusbiten med lite dioder här och var. Tips är att byta ut mittbromsljuslampan till dioder för den är nått fruktansvärt slö med att tändas. Sen skall det poleras avgasrör 🙂
  Bramstedt: Självklart skall du få köra en sväng, så länge som du har med dig kameran 😉

Lämna ett svar

Hittar du inte vad du söker? Hittar du inte vad du söker?