Size does matter, felsökning av Soarern avgassystem:

Då körningen uteblev och vi inte bara ville sitta och deppa så började jag och Mattias att under Gzons inrådan felsöka om det kanske är avgassystemet som är flaskhalsen i bilen. Den har känts precis så som man kan tänka sig när ett avgassystem är för litet, en smula trött på toppen utan att missa…?

 

Våran lösning blev att vid bredbands-lambdan sätta en adapter och rör som gick till en tryckmätare. Med Mattias som vanligt fantastiska kreativa förmåga gick det på ett kick att ha en färdig lösning på detta:

 

 

Martin hade en gammal rackare till tryckmätare som gick från denna anslutning:

 

 

När  vi sedan gav oss ut på gatan med Mattias som co-pilot kunde vi konstatera att avgastrycket i stort set hela vägen man fick lite varv är 0.7-0-8 bar. Det känns som en aning hög siffra, vi kan inte dra en rak slutsats om hur helheten med våran downpipe-lösning kan förbättras. Men det lutar åt att vi ska klippa och klistra lite så vi får 3.5″ hela vägen. Men räcker det ens…?

 

Vi har iaf gott om mos, nu är den stora frågan hur långt man ska behöva gå för att få ”ut” det. Nästa vecka ska Johan Carlsson och Mattias ”work their magic” och göra det bästa av situationen. Vi får återkomma när vi funderat lite över den klokaste lösningen vad det blir… 🙂

En tanke om “Size does matter, felsökning av Soarern avgassystem:

Lämna ett svar

Hittar du inte vad du söker? Hittar du inte vad du söker?