Sad but true; ”Best Motoring” i graven, med ett sista race som heter duga:

Ni som varit med ett tag och älskat allt som heter JDM sedan tidigt 2000-tal? Minns ni vilket besvär man gjorde sig bara för att hitta ett ibland 30 sek långt klipp av något från det fantastiska programmet Best Motoring från Japan?

 

Man fick ibland via skitprogramm som Kazaa både en massa virus och konstiga klipp som knappt funkade- innan man fann det man sökte…?

 

Detta var alltså långt innan streams/torrents/youtube och dylikt fanns. Knappt så man kunde hitta de köp-DVD som allting egentligen var ämnat för. Må låta som ett helt sekel sedan, men så fort har utvecklingen gått speciellt senaste 5 åren när det gäller media och internet etc.

 

Som det nu verkar är det just det som sett till att de nu bestämt lägga ner programmet och DVD-serien. Förmodligen för att försäljningen dalat då allting ändå kommer ut i bra HD-kvalitet eller finns att ladda ner utan större besvär på en torrent eller dylikt. Det är här vi en och en som entusiaster bör fråga oss själva… var det värt det eller bör vi skämmas lite inombords nu de gånger vi sett klippen utan att skaparna fått en spänn för det?

 

 

Men det är en annan debatt, nu lägger vi ut deras sista battle där de går all in på att de vassaste Japanska kärrorna just nu (Lexus LFA och Nissan GT-R) fick möta de snabbaste från resten av världen. Jag låter filmen och allt (ändå rätt sansat) ös fortsätta istället:

 

httpv://www.youtube.com/watch?v=ZibVbzXSxY0&feature=player_embedded

 

Lite tveksamt kanske att kalla det ett ultimat prestanda-test, men rätt underhållande ändå såklart…!

 

img_1420Givetvis målas Nissan GT-R upp som den stora stjärnan, medan man kan fråga sig själv om de verkligen satte rätt förare i Porsche GT2 RS?!

 

Speciellt när han med jämna mellan rum oskyldigt brister ut ”missed shiftu!!!” i takt med att den troligen svindyra lådan skrapar som fasen… 😉

 

Lite förvånad är jag allt att Lexus LFA kändes så tam mot resten fast den är 4ggr dyrare. Men bäst ljud hade den utan tvekan om det nu är ett tröstpris. Kanske skulle den ”Nürburgring version” de haft under utveckling lekt hem detta, LFA ska väl annars vara mer en sansad och snäll super-sportbil än då segmentet som Porschen hamnar i?

 

 

Kanske kan våra läsare utveckla debatten lite om vilka av dessa som baserat på uppgifter och andra oberoende tester borde varit snabbast? Får en känsla av att även Corvette ZR1 borde ha kunnat prestera med det mos och chassie den har från fabrik?

 

Men vi kommer sakna Best Motoring, frågan är om det någonsin funnits ett program som gjort mer för JDM bakom F&F-filmerna?

 

Rekommenderar er att ägna en helkväll på Youtube och söka på det och bara njuta av de hundratals olika tester i massa olika miljöer de gjort. Givetvis med en stor gnutta Japansk galenskap…!

9 tankar om “Sad but true; ”Best Motoring” i graven, med ett sista race som heter duga:

 1. Åberg says:

  Fan va trist :-/ Ruggigt soft serie med riktigt galna japaner. Om ni kikar lite på t.ex. ebay så finns det dvd’s där, det brukar stå vilka bilar som är med ifall ni vill se när dom kör en likadan bil som just du har 🙂

 2. Adam Wangan Meet Crew says:

  DU får inte glömma Option då med 😉
  Dem är ju också en stor del av det.
  Utan det hade vi inte hört talats om Smokey Nagata eller Garage Saurus 😀 😉

  Samt driftingen med då 🙂

 3. Lars says:

  Det var rikitigt tråkigt att läsa att Best Motoring lägs ner. Finns ett par artiklar om det på nätet. Något i stil med att produktionsbolaget lades ner, men huvudägarna till rättighterna har kvar dom. Samt att det lät som att det redan finns planer från Keiichi Tsuchiya (som hoppat av D1 och startat Drift Muscle istället) & gänget att starta upp något nytt. Som tur är har jag förutom en DVD hylla med JDM Option och Drift Tengoku, en hdd fylld med Best motoring av alla former, bara en knapptryckning bort från boxee boxen 🙂

 4. Steffen says:

  Mmmm Best Motoring vart ju en liten guldklimp, man blev ju lite sådär skadad efter att ha sett Mines R34 GT-R där 😉 Det är något speciellt med Japanska serier som BM, Option m.fl. De har den där fina pervohumorn, bjuder på sig själva och så kör de ju skiten ur bilarna också 🙂 Man kan inte annat än älska dem.
  En annan favorit är High Octane-filmerna från Nya Zeeland som har stor betoning på JDM-bilar, de vart ju tillåme uppe i Skandinavien å filmade 🙂

Lämna ett svar

Hittar du inte vad du söker? Hittar du inte vad du söker?