Rotary inside: Lite bilder på isärplockade 13B REW motorer!

Gzon fortsatte våran push för att ha ett brett lager av begagnade motorer och överhuvudtaget reservdelar till Mazda RX-7. Det är värt att nämna att när det gäller just FD3S modellen så är vi väldigt stolta över att ha nästintill det mesta beg. i lager till dom, och den sista pusselbiten har varit att få ordning på de block vi haft liggandes. Här en perfekt bild på en nyligen klyvd maskin, denna tillhör Mattias från Jönköping som vi ska göra ett helbygge åt med Superior singelturbo mm:

 

 

Även de Japanska motorer vi har håller vi på och klyver och ser över. Det är halva dussinet totalt, men man får räkna med att en del av dom endast används som reservdelar. Det tråkiga med en wankelmotor som gått sönder är att oftast är det skador på rotorer (se bilden till höger) och rotorhus. Här nedan ser ni en perfekt bild på ett hus som fått repor när apextätningen som sitter ytterst på varje ”triangels” kant i rotorerna har släppt (vanligaste orsaken till haveri):

 

 

Som alltid tipsar vi er som har upptäckt att eran RX-7 varit svårstartad, surat ner sig ofta eller självklart inte har samma komp längre att redan KONTAKTA OSS då dessa motorer kommer gå åt i en rasande fart. Dock är fler på väg, men vill man ha sin motor ersatt med den gamla i inbyte så är det först till kvarn som gäller… 🙂

Lämna ett svar

Hittar du inte vad du söker? Hittar du inte vad du söker?