RESUMÉ: Soarer goes 11.25 på Kjula Dragway med tack till…

Vart finns den där magiska fjärrkontrollen för att trycka på paus ibland? Tiden har verkligen gått åt snabbare än en bag-in-box Jelzin på en förfest hos BTO Mattias, ibland undrar man ifall man är ett geni som klarar av det eller en dåre som står ut med det. 😀

 

Iaf så var det som jag hann skriva igår en väldigt lyckad körning på Kjula med 200MPH SOARERN som efter ett par skakiga första repor åkte stabila 11’or med en 11.25 som bästa repa. Allt låg i 60-foten för att bli en supertid, och med blygsamma 1.85 vart det alltså en låg elva.

 

Man kan ju inte undgå att teoritisera vad det skulle kunna bli med en start som egentligen inte är så märkvärdig med slicks på typ 1.65 eller något. Men c’est la vie; vi kom dit och bilen höll ihop- bara det är jättebra skäl att fira. 🙂

 

 

Det var en hel del folk inblandade denna gång för att bilen ens skulle kunna komma ut på banan. Jag tar det i helt slumpmässig (en smula kronologisk) ordning och allas bidrag har varit uppskattat. Utan den välvilja som finns bland oss vore handduken inkastad för längesen…

 

Supra-Armin (grymt stöd på banan som bidrog med massa pedagogiska tips), Chris Fritz (lån av däckmaskin), Peter Björck (Sveriges Suprakung för lån av frontrunners), Lill-Micke Carlsson (hämtade kardanaxeln på kort notis), 850-Robban (för sin del i service- crew) och som vanligt Gzon och BTO Mattias (såpass etablerade hörnpelare att det inte behövs nämnas varför).

 

Två grabbar som ska ha ett extra stort tack denna gång:

 

Johan Carlsson: Var faktiskt den som bidrog mest när det kändes som att man skulle skrota helgen helt när GKN Driveline inte höll sitt löfte om att få hem rör i tid. Hans orädda attityd när det gäller att fixa de mest avancerade tekniska lösningar är beundransvärd.

 

Dessutom slet han som ett djur med kort om tid för att montera på dragdäcken på respektive fälgar. Johan, you are the man! En bild på hans lösning för att kunna använda kardanaxeln, en specialsvarvad adapterplatta som ersatte hardyskivan och adaptern helt och hållet:

 

 

Daniel Troberg: Tvekade inte en sekund när han erbjöd sig att åka två längre resor för att först hämta kardanaxeln och sedan front runners. Som alltid ute på banan hjälpsam med coaching och praktiska detaljer som servicebil etc. Någon man vant sig vid bara ska finnas i ringhörnan när det vankas racing.

 

Men nog om det sentimentala nu och vidare till annat, bl.a. att vi nu har en ny ”snabbaste RX-7” i Sverige. Nämligen Gustav aka ”GL” och sin röda raket som han byggt det mesta själv på. Med en kall 10.90 tid slog han Kalle Strands gamla tid med 13B REW maskin och i samma vända även det allmäna RX-7 FD3S rekordet som Gabi GR hade med sin tre-skiviga maskin.

 

 

Grattis grattis, det kommer bli svårslaget rekord eftersom de flesta kunder vi har bygger singelmaskiner för bana och Gzon lämnat 13B träsket sedan länge och siktar på det allmäna rekordet nästa säsong med sin 20B.

 

Här har vi förresten en bild på Mr Gustavsson ihop med våran kollega i branschen; Lasse Wankel of ML WANKELTRIM.

 

En oerhört lyckad dag alltså och det var verkligen vad som behövdes för att bygga nytt sug inför nästa säsong då tian ska sättas. Jag är inte ett dugg efterklok eller ursäktsam (är det ett ord?) när jag säger att den hade suttit om man fått ett körtillfälle till och slängt på däck som inte var så mesiga bak. Det är lite svårt att få en 1800kg klump att komma iväg med den effekten när det är 9″ breda slicks avsedda för gata. Pinsamt bara att prata om, jag skulle haft riktiga däck helt enkelt. Next year! 😀

 

TACK ÅTERIGEN ALLA SOM STÖTTAR HELA TIDEN !!!

 

 

 

Lämna ett svar

Hittar du inte vad du söker? Hittar du inte vad du söker?