Resumé av gårdagen, 200MPH motorn kommer ”hem”…

Oj, vilken frustrerande helg det vart av hela motorbygget. Går inte lura ”naturens krafter” när det kommer till ett så omfattande projekt som att slå ihop en motor. Då detta är det första som jag solo står bakom så är det i princip omöjligt att ha alla pusselbitar på plats som behövs för att de ca 30 moment som innefattas ska hinnas med.

 

Dennis gjorde sitt bästa med de förutsättningar vi hade, och vi hade bl.a. Jimmy på JRM RACING att tacka för rätt hylsa samt lån av ”Plastigage” för att mäta lagerspel för säkerhets skull.

 

Sedan var även Zeb Lopez på plats nere i verkstaden och den där ”kom över på en fika” vart istället en heldag där hans support också var ovärderlig. Har känt Sebastian som han egentligen heter rätt länge, men mest som en flyktigt bekant. Det är kul när folk man inte förväntar sig saker av bidrar på ett genuint schysst sätt. 😎

 

Fattade tillslut ändå ett beslut då vi inte hann med det som vi planerat. Är inte nöjd med mycket men som jag sa till Dr. Ernie tidare idag:

 

”Kan man inte vända motgångar till framgångar så har man inget i den här branschen att göra!”

 

 Från första början har det varit enormt många turer kring motorn och man har fått runda igenom Plan B, C och ibland t.o.m. D innan man fått de önskade resultatet. Man har hela tiden lärt sig mer om allting, och det som inte dödar härdar sägs det ju.

 

Kan därför sammanfatta det hela med att motorn nu hittat ”hem” till Katrineholm där Johan Carlsson fått ta ansvaret för att göra den sista absolut roligaste biten i att slå ihop den. Nästa datum vi siktar på att skruva är torsdag. Vi har ju en Time Attack på Mantorp att förberede oss inför dess.

 

Kan inte säga med ord utan att tjata över hur glad jag är att ”cirkel” nu är sluten och motorn kommit till någon som jag vet kommer leva upp till de höga krav man ställer på engagemang och kunnande. Det sistnämnda finns överallt, men få är rakryggade och habila nog att leverera. Johan har båda delarna, och finns det en gång man kunnat vara efterklok så- ja då kan ni säkert dra slutsatsen själva om vart projektet borde sjösatts från början…

 

Eftersom motorn nu är i K-holm vet man också att Mattias på BTO finns där som Johans högra arm och fullblodigt proffs för svets och bearbetning så är det en extra trygghet. Inget minus heller att Gzon nu hela tiden kan syna över bygget utan att projekt i firman som måste prioriteras kompromissas.

Nu kör vi hårt gubbar, Action Meet är målet…! 😀

PS. Kommer mer info om beslut som fattats om bygget tekniskt sett samt bilder från dagen senare idag!

5 tankar om “Resumé av gårdagen, 200MPH motorn kommer ”hem”…

Lämna ett svar

Hittar du inte vad du söker? Hittar du inte vad du söker?