RESUMÉ 2010: ”Årets…” Superiors nyårsmix av minnen fortsätter!

Dags för andra omgången av våran lite mer lekfulla resumé av 2010. Istället för djupa analyser, storsinta betraktelser av varje event och dylikt så plockar vi spontant upp bilder ur loggen med en liten story bakom.

 

Helheten hoppas vi i slutändan mer ger en skön bild av vårat år, för er som söker mer proffesionella redogörelser rekommenderar vi summeringen av vårat ÅRSMÖTET 2010.

 

Dessa alla inlägg närmsta dagarna kommer hamna i VECKANS GRUS kategorin, så det blir en liten comeback för den lilla avdelningen som legat och sovit ett tag. Vi kör allt i en väldigt slumpad men dock alfabetisk ordning…

 

Då kör vi igång! Kom ihåg att varje inslag är “Å R E T S….”:

 

*****

 

…Bromsar om ”size does matter”:

 

Det kommer finnas nyårsraketer i denna serie av krönikor som är direkt kopplade mot varandra. Det ger en viss charm tycker jag iaf. när man är en stammis som följer något. Så kan förvarna att detta är kopplat till årets fiasko bl.a. som kommer i nästa del!

 

Men årets bromsar blir iaf utan någon riktig konkurrens Gzons nya uppsättning till TIME ATTACK SKYLINEN. Om man någonsin kunde använda bromsar som penisförlängare så skulle dessa klassa sig någonstans i toppen.

 

När det är det historiskt och modernt ”rätta” märket Brembo som fått förtroendet med sitt top of the line paket utanför racingens galenskap- så klassar man in sig som en egen liten stänkare i denna krönika.

 

Vi får väl se om denna godbit av size XXL (ni ser klockan på bilden, den är 42mm i diameter) fyller sitt syfte och suddar ut andra mer negativa minnen som födde behovet av dessa monsterbromsar från första början. Kryptiskt? Lite kanske…

 

*****

 

…Bästa restaurang ( = trodde ni krönikan inte skulle omnämna det?):

 

Vi har i flera år gått till och frekvent bloggat om RESTAURANG MINAKO i Södertälje; som utan överdrift serverar sushi av internationellt hög kvalitet.

 

Lika mycket som folk säkerligen är trötta på att läsa om tjatet, lika mycket längtar ni i hemlighet efter att prova på. Har jag inte fel?

 

Och det har under året hunnit bli flera nyinvigda i en Sushi-upplevelse här, samtliga har erkänt att hypen inte är för intet helt poänglös. 😉

 

Uppmuntrar alla våra vänner och läsare att ta minsta svepskäl att stanna till i Södertälje för att prova detta. För att använda en klyscha som jag redan hunnit använda; ”It’s a Superior thing…”.

 

*****

 

…Dekor och företag som verkligen kan det dom håller på med:

 

Som av en ödesmättat slump kom jag i samband med att motorn MAJOR by Superior Imports byggde till ELMIA 2010 på ett litet företag.

 

Detta lilla företag fick ett litet uppdrag och snart hade det lilla samarbetet växt sig till något som kvalar in dom till att hamna på denna lista!

 

TEXT FÖR REKLAM är egentligen två man (Kalle och Alexander *t.vänster.*) som precis som vi lever mycket på kunskap, kreativitet och passion för det man gör.

 

Därför var det nästan löjligt att på kort notis till mässan samtidigt få två dekorer på våra Time Attack bilar; sedan på lika kort notis få en dekor på Phantom Supran när den skulle till GATEBIL 2010.

 

Idag är det ett angenämnt problem att välja vilka ytterligare bilar i familjen som ska få bära denna stiliga och ärebördiga heldekor på sin sida. Får jag som jag vill ser vi minst 4 bilar till ha den, är du en av dom…?

 

*****

 

…Dynamiska duo, när 1 + 1 = 3 = something MaJoR!

 

Några som man alltid vetat håller hög klass i allt de åtar sig och är motiverade är Mattias Lind och Johan Carlsson som till vardags jobbar på BTO MEKANISKA. Våran leverantör av tjänster som kräver avancerad NC-teknik och andra bearbetningar.

 

Men, 2010 var året jag lade ett gigantiskt ansvar på dom, för att med sina fyra händer göra verklighet av mina visioner med varumärket MajoR by Superior Imports.

 

I den vevan gällde det första stora (och enda) projektet att göra Phantom Supran till det Time Attack monster det tillslut blev. Då fick jag se exakt hur hög deras kapacitet är.

 

Nu vet jag att båda är mer än ödmjuka killar, och vi lämnar osagt om varför de för min personliga räkning platsar här- istället ser vi framåt där stora frågetecken kan bli zero eller så högt tal man bara har vilja att önska.

 

Kryptiskt återigen, men solklart är att 2010 var det denna duo som imponerade mest på mig rent samarbetsmässigt i formen två och två!

 

*****

 

…”Fan vad kul att han var den som köpte den tillslut!”:

 

Var tidigare inne på att en riktigt bra serie av krönikor måste ha kopplingar till varandra? Att man i en serie flaggar för något kommande, eller att något ger en anknytning bakåt- så stamläsare känner lite relevans för att ha följt ”serien”?

 

Redan nu har vi här den första, där Stoffe från Växjö och Superior Syd som skrotade sin Legacy B4 RSK köpte en riktigt värdig ersättare.

 

Denna RX-7 som blev det första inofficiella projektet för lika inofficiella gruppen Superior Syd fick enormt mycket kärlek för att frigöra den potential ursprungsobjektet hade.

 

Därför är det precis som med våra andra tidigare demobilar som hamnat i en liten familj i sig aka ”Finspångs-maffian”, ett sant nöje att se att bilar med mycket energi investerat i sig hamnar ”rätt”.

 

Mums i himmelen (???) vad jag enbart av att tänka på den line-up potenta bilar som räknas in i denna lilla bit ser fram emot kommande säsong… 😎

 

*****

 

…”Fast and Furious” referens och övrig konstig press:

 

Om det är något vi no matter what har att tacka oavsett om vi älskar eller hatar det; så är det filmserien ”The Fast and the Furious”.

 

Visst fanns det purister för JDM-sportbilar och dylikt innan det, men ingen kan förneka att intresset steg lavinartat efter den första, och stadigt uppåt för varje ny (kass?) film som kom…

 

Jag kände (och blev?!) personligen mig rätt träffad av deras relevans i en lokal liten artikel om mig som företagare och vad Superior Imports var för något.

 

Ganska komiskt då jag själv faktiskt varit enormt dålig på att se filmerna överhuvudtaget, men jag kan ta det med en nypa salt då jag förstår ”the bigger picture” i vad jag kortfattat försökt förklara ovan…

 

I övrigt var även Soarern med i annan press som var väldigt mystisk där Jönköping slog larm för dålig miljö p.g.a. bilar som brände däck och dylikt.

 

Tydligen var det en av syndarna som de (för andra gången!) använde på bild till sin artikel. Vi tar det som en komplimang, och avslutar dagens årsresumé med en liten film som knyter ihop säcken, kan för tredje gången vara kryptisk och säga att ”någonstans i denna film knäppte Jönköpings-Posten sin 2x använda bild på Soarern” (Gissa vart, kommentera neda):

 

httpv://www.youtube.com/watch?v=fDHH6gbU-OE

 

Really good times BTW, och i år lär det bli ännu sämre miljö i stackars Jönköping… 😀

 

*****

 

Gott om olika nyårskarameller att se fram emot i kommande krönikor. Har nog ratat bara en handfull av de ca 50st bilder som jag tyckte hade en liten läsvärd storyline bakom sig. Så det lär rulla på…

 

Hoppas ni uppskattar detta, lite kritik och spydiga kommentarer nedan skulle uppskattas!

 

Nu blir det ”Winter Classic” hockeymatch mellan Pittsburg Penguins och Washington Capitals. Vill se många kommentarer när jag kommer hem! 😉

7 tankar om “RESUMÉ 2010: ”Årets…” Superiors nyårsmix av minnen fortsätter!

  1. Steffen says:

    Påskhelgen, utan tvekan den svinigaste helgen i Jönköping 🙂 massa volvoraggare, riktiga raggare, övriga burnoutdårar, poliser överallt med en och annan helikopter, race med tokmycket folk och så självklart den där mässan som vissa får för sig att besöka trots att de där bilarna står still 😉

Lämna ett svar

Hittar du inte vad du söker? Hittar du inte vad du söker?