RESULTAT: JDM Face-off Kinnekulle 18/6!

Äntligen är det färdigkört och vi har hunnit packa ihop, äta en (stor) bit mat och avverkat första halvan av resan. Det var en fantastisk dag av racing som verkligen fick folk engagerade. Vi kommer lägga ut färgsprakande gallerier och redigerade filmer som verkligen visar vilket ös det var hela dagen, tills dess får ni leva på min resumé av JDM Face-off som är ett Time Attack som ställer klubbar mot varandra.

 

Vill innan jag drar resultaten tacka samtliga inblande i att arrangera denna träff, från alla goa gubbar från SUPRA CLUB SWEDEN till alla andra i Superior-familjen som för varje träff visar vilken sammanhållning vi har på firman genom att dyka upp träff efter träff och stötta de events som vi står bakom! Tack! 🙂

 

Idag var stämningen inför Face-off väldigt avslappnad och de flesta var enormt förväntanfulla för vad de mest potenta maskinerna på plats kunde åstadkomma. Vi valde att köra formatet med två bilar per team istället p.g.a. tidsbrist. Vi kommer uppdatera resultatlistan med bilder under morgondagen så ni vet vilka det rör sig om från varje team. Nu kör vi:

 

Top  Kinnekulle:

 

10. Nissan Skyline R34 GT-T (SKYLINE.SE) – 1.11,3

 

En väldigt snabb gatbil fick agera slagpåse här då den faktiskt blev varvad av andra bilen som släpptes ett halv varv bakom! Visar vilken otrolig skillnad det är mellan en ”purpose built” Time Attack bil och som sagt en snabb gatbil.

 

9. Mazda RX-8 ”Crimson red” (WANKELREGISTRET.SE) – 1.05,7

 

En av dagens mest välljudande sett till att det var ett härligt distinkt Wankelljud slog till med en tid som slog förra årets samtliga, även om de kördes i regn så visar det att vi i ligan tagit ett kliv uppåt. Älskar den vinröda metallicfärgen som fanns original till RX-8!

 

8. Mazda RX-8 ”Silver/Grå” (WANKELREGISTRET.SE) – 1.05,1

 

Ännu en RX-8 fick representer klubben som annars är känd för Mazda RX-7 FD3S med turbo. Rätt roligt faktiskt! Inte en alltför dålig tid heller, men visst känns det surt att wankel var slöast för dagen under race. Fanns dock en Superior-bil som räddade äran lite längre ner i resultatlistan…

 

7. Honda Integra -98 (?) (CLUB JDM) – 1.03,7

 

Här började det klivas nedåt i resultaten. Hondorna med sin unika väghållning trots FWD fick för dagen representera CLUB JDM och gjorde det riktigt bra! Denna bil hafr varit med förr och alltid varit god för habila tider, ägaren får gärna ge sig tillkänna då han som många andra veteraner förtjänar ”kredds” för att delta ofta!

 

6. Nissan Skyline R32 ”Yxan” (SKYLINE.SE) – 1.02,7

 

Måste bara börja med att gänget bakom denna bil fortsätter vara klockrena ambassadörer för Japansk trackday här i Sverige. Om jag kunde klona de två herrarna skulle jag göra det i dussinet och sätta dom i arbete på varsit roligt projekt. Otroligt drivande killar som delar med sig av erfarenheter hela tiden, kul att Bilsports Johan Eriksson som vi bjudit in fastnade för ekipaget och förmodligen gör ett reportage snart. Välförtjäntast 2K10 helt enkelt!

 

5. Toyota singelturbo Supra by Hultbom (SUPRA CLUB SWEDEN) – 1.01,3

 

En av tungviktarna för dagen fick inte riktigt flyt i körningen och bättrade inte sitt bästa under kvalet. Han var en smula besviken men gjorde precis som innan inga ursäkter för sig. En spontan känsla var att bilen kanske inte riktigt gick som den skulle och mer potential finns om man mappade lite mera? Annars otroligt bra tid sett till att den absolut inte är helt överdrivet ombyggd när det gäller chassie, bromsar och däck etc. En jävla ball gatbil är det helt klart iaf!

 

4. Honda  S2000 (CLUB JDM) – 1.00,9

 

Denna bil överraskade mig väldigt mycket. Man såg tidigt att det var en bil med många kronor spenderade på sig i kvalitetsdelar, och vi vet ju från tyngsta divisionen av Time Attack battles i Japan att S2000 är en modell med sjuk potential. Men var inte förran vi räknade ihop resultatet som vi insåg att den hade samma tid som bronsplatsen! Väldigt bra kört, och Honda hade verkligen försvarat sin heder genom att med by far minst effekt köra snabbast…

 

BRONZE: Superior Imports Mazda RX-7 FD3s (Körd av Johan Carlsson) – 1.00,9

 

Riktigt cool story bakom detta. Erik från Finspång har nyligen köpt bilen och inte alls kört många mil sedan vi gjorde slutfinishen på den inför ELMIA 2K10 efter att bilens förre ägare Dick ”Dille” Pettersson bytt in den. Long story short, den nya unge ägaren tvekade inte alls när vi frågade om vi kanske skulle låta en av våra duktigaste förare i teamet spaka den. Även om det inte siktades på rekord så drog Johan med sin hämmade körning till trots ändå bronset till oss, samma tid som Hondan ovan men med tiebreakern att Mazdan fick sin körning störd av en varvning.

 

SILVER: Phantom Time Attack Supra ”Powered by MajoR” (Robin Antonsson) – 1.00,1

 

Nästan helt enligt manus så tätnade dramatiken ihop när sista bilen, förmodligen den mest efterlängtade i Time Attacken skulle ut. Regnet började droppa väldigt lätt och Robin fick en ordentlig fart in i bilen för att jaga tid. Den killen är inte blyg för utmaningar, utan har dessutom sagt flera gånger idag att han ”kör sin bil som det vore ett TV-spel” = underhållning på hög nivå. Gzon kommenterade hans körning som ”ett antal meter mer våghalsig i bromspunkterna” och tempot var högt.

 

Efter tre tuffa varv stannade han dock. Blåst motor? Tempproblem? Nej, visade sig att servovätskan hade kokt. Behållaren kräver extra kylning när det varvas så mycket. Tiden han fick till var inget att snacka om dock, tiondelen under minuten och Robin hävdar bestämt att det bästa varvet var på G innan styrningen gick. Ett silver med extra stort plus kring sig: Shakedown är avslutad och alla inblandade i projektet har levererat. Nu kan det bara siktas ännu högre uppåt…

 

VINNARE: Superior Imports Skyline BNR34 GT-R (Martin ”Gzon” Gustavsson) – 59,8

 

Dra på trissor, än en gång bevisade det 1700kg tunga ekipaget att naturens lagar inte gäller när det kommer till en välbyggd Godzilla! Det var fler än en som poängterade ”det ser inte ut att gå så snabbt i kurvorna men…”, rätt jäkla sjukt att det gick under minuten på en så knixig bana som Kinnekulle. Inför tidskörningen hade Martin som bäst kört 1.01,2 men då fanns lite mer boost att hämta samt att 70-90kg passagerare inte heller hjälper. Men under Time Attack visade Gzon som alltid lugnet och lät bilen jobba efter sina förutsättningar, vi lever på förra årets setup och de nya Michelin Pilot Sports Cup däcken gjorde sitt också.

 

En eloge till Martin som inte bara kunde fokusera kring körning utan hade fullt upp med att ta hand om våra kunder, göra två stycken mappningar och även assistera i diverse felsökningar på plats. Den simultanförmågan skulle man helt klart vilja se oftare! Skämt åsido, dagens stora vinnare var han oavsett vad!

 

RESULTAT FÖR FACE-OFF KOMMER UNDER MORGONDAGEN!

11 tankar om “RESULTAT: JDM Face-off Kinnekulle 18/6!

 1. Pär Lundh says:

  Konstigt att 2 bilar med samma tid inte hamnar på delad 3!!! men det klart kan man inte ta att en bil med mindre än halva effekten skulle hamnat på delad 3:e plats så kan man ju alltid SKYLLA ifrån sig.

  MVH Pär Lundh

 2. Gson says:

  Tjenare

  Jag som är nya ägaren till Rx-7 .. Det var roligt att se vad bilen klara av och ändå finns lite kvar och ge 🙂 + stor Creed till Johan som sätter sig i en ny bil och kör kanon tid för första gången 🙂

  Nu är det bara öva själv och slå lite tider:)

Lämna ett svar

Hittar du inte vad du söker? Hittar du inte vad du söker?