Realcar-Tims RX-7 inne för lite jobb i Superior-verkstaden!

En av Sveriges mest populära Mazda RX-7 (etta på GARAGET.ORG topplista för Mazda) är inne en vända hos oss för turbo samt kopplingsbyte. Det är Tim som jobbar på REALCAR som byggt och äger bilen, en kille vi haft bra kontakt med ända sedan han gav sig på en RX-7 som nästa stora showbygge.

 

 

Tidigare har Gzon mappat bilen och gjort en del finishjobb på den, och jag måste erkänna att det är en riktig läckerbit med sitt stilrena widebody från K´s Auto. Här nedan en bild från när den gjorde sin debut på Elmia och därefter stadigt klättrade till en att bli en av de mest populära Japanbilarna på GARAGET.ORG:

 

 

Denna vända så lämnade han in sin bil för att rycka ur motorn och byta turboaggregat, samtidigt som man kollar igenom annat för att bilens sekventiella turbostyrning ska fungera till 100%.

 

 

 

Henke Gunnarsson var med i verkstaden denna vända och motorn var ute på ett kick när han kamperade ihop med Gzon; som kan lyfta ur 13B REW maskiner i sömnen.

 

När man väl fått ur motorn och tittat närmare på turbon förstod man att den ”gjort sitt”.

 

Ett sprucket avgashus gör ingen glad, men med vårat breda lager av begagnade delar var det inga problem att ersätta det. Nypris på Mazda vill ni inte ens veta… 😉

 

p1010009Även kopplingen skulle skiftas till en värre variant från etablerade tillverkaren EXEDY. Med denna koppling skulle jag gissa att man kan köra våldsamma starter med slicks utan att den protesterar.

 

Original koppling till RX-7 är annars i riskzonen så fort man börjar leka med ”boost-up” trimpaket, även om det går köra med den så länge man är lite försiktig i sin körstil (men vem vill vara det med en ”sjua”?).

 

Inom kort ska motorn in i bilen igen och levereras till en nöjd Tim, som kan fortsätta bygga vidare på sitt riktigt schyssta projekt.

 

Vi hoppas få se mycket av bilen under 2K10! 🙂

En tanke om “Realcar-Tims RX-7 inne för lite jobb i Superior-verkstaden!

Lämna ett svar

Hittar du inte vad du söker? Hittar du inte vad du söker?