OMRÖSTNING: Välj dekoren för våra bilar på Elmia 2K10!

Nu är det helt sanslöst mycket på gång inför mässan, verkar som man har en förmåga att bli som mest kreativ under de mest stressiga tider? Återstår att se ifall alla stammisar som år efter år kallat en tidsoptimist och skakat på huvudet blir positivt övertygade eller inte om ens efforts… 😉

 

Nu till något mycket viktigt! Specialstudera dessa två designskisser gjorda av Alex på TEXT FÖR REKLAM:

 

 

Där har ni förslag #1, och så har vi en till kandidat:

 

 

Som ni ser är det högst amatörmässigt fotograferade designskisser (som egentligen inte ska läggas ut i bloggen, men kunde inte låta bli). Vad tycker ni? Jag vart genuint charmad av färginslagen och tyckte det var läckert.

 

Min kontring var dock att göra ett försök med att göra något liknande, men med titangrått och kolfiber som de dominerande ”färgerna”- och istället använda turkos/orange i alla konturer. Jag gillar t.ex. riktigt exklusiva Italienska sportbilar som t.ex. Pagani Zonda och deras specialmodeller. Inspiration?

 

 

Vad tror ni? Är det för mycket Fast & Furious eller kan det bli en schysst dekor som drar till sig blickar?

20 tankar om “OMRÖSTNING: Välj dekoren för våra bilar på Elmia 2K10!

 1. Henke says:

  Bild1 var helt ok, ser coolt ut…

  ”Flammorna” ser mer ut som vattenstänk – tummen ned.

  Sista bilden såg grym ut, framtidens bil. Det enda minuset är det gröna som syns i rutorna.

 2. Dille says:

  Dom känns alldeles för snälla för en Time Attack-bil. Kan inte komma med något konkret förslag själv mer än att jag efterlyser ett hårdare framträdande. Ska googla te ett lite.

  • Micke_J says:

   Gjorde själv en sökning och hittade ungefär samma bilar. Jag tittar hellre på D1 bilar och dylikt då TA-bilarna i Japan är sjukt tråkiga, bara massa reklam. Det är RÅA bilar men kan säga att dekoren är sista som spelar in i det. Har du fler förslag kanske? Man kanske skulle ”go ape shit” och bara bre ut en jättelogga över sidan som hade mönster inom sig?

 3. Sälen_Johan says:

  Alt.1 såg nice ut, skulle jag kunna sätta på Skylinen. skulle dock kunna ”spreta” lite mer i brist på ett bättre ord, liksom som man rivit lite fortare om man tänker sig att dekoren kom fram under lacken… Jävligt bra beskrivning… 😛

  Alt.2 såg ut som Shrek fått en full release massage efter sidan… Sen om det är fint lr inte är ju individuellt…

  Bara två tankar från en Byfåne i Sälen!

  • Micke_J says:

   En byfånes åsikt måste värderas lika högt som en överambitiös tidsoptimistisk Polack, om man ska tro Jantelags-massorna dvs inte alls…! Tack för din feedback. Bara en månad kvar tills invasionen… 😉

 4. Steffen says:

  Tja, får väl först fråga sig vad det är man vill åstadkomma med bilen. Vill man få folk att vrida nacken av sig när man kör förbi eller vill man att de skall springa iväg pga skräck 😉 Tycker att båda alternativen är väldigt intressanta men behöver förbättras en bit för att falla mig i smaken.
  Jag själv är ju lite mer sugen på aggressiv men cleant dekaltrimmande, det behöver inte vara ett virrvarr med dekaler utan ibland räcker det med några följsamma stripes som framhäver det där lite smått onda som ruvar under huven. Bilden på Zondan är väl ett sådan passande exempel, redan utan stripes så ser den lagom våldsam (eller våldtagen) ut men med några små lätta linjer så blir den bra mycket läckrare.
  Menmen, om man tar och kikar på första alternativet så är det en bra grund, färgerna passar ganska så bra mot det vida men i just det utförandet så blir det lite väl naket där fram och bak. Man kan antingen ta och vrida den några grader så den fortsätter hela vägen till bakvingen alternativt att man kör flera ”flammor” eller vad det nu kan tänkas föreställa.
  Andra alternativet är också ganska trevligt då det täcker mer av sidan utav bilen och ger illusionen utav att den går lagom fort. Dock tycker jag att designen på ”stänket” 😉 är en aningen för mesigt, kan bli lite roligare om man gör små förändringar mot något mer aggressivt som reflekterar prestandan i bilen.
  Sedan så har vi den graciösa SI-loggan, här kommer ju frågan om man vill ha en helt symmetrisk dekaltrimmad bil eller inte. Skall man va D1-hardcore så måste man ju köra allt inverterat på högersidan för visst blir det en rejäl skillnad på höger å vänstersida när man har texten rättvänd. Smaksak helt enkelt.
  Så….. vilken dekor väljer man….. ingen….alla 🙂 Är så fruktansvärt svårt med dekaltrimmande och man får svettas lite vid ritbordet innan man får allt och klaffa men resultatet kan få en lagom cool bil att bli totalt ursinnigt grymm.

 5. sjunne says:

  gillar överst bäst men som många redan har sagt är det lite för snällt med tanken på hur aggro bilen är :)…
  designen måste börja lite längre fram och sluta längre bak….blir till att koppla in Xboxen och designa lite rx7 😉
  eller varför inte bara köra text?? diskret men med ett tydligt budskap

  • Micke_J says:

   Tack för all feedback, efter att ha legat och drömt om saker och ting inatt så åkte jag ”first thing in the morning” till Kalle och sa hur jag ville ha det. Fick ett enormt bra förslag tillbaka av deras designer Alex, och vips så var det spikat med vissa finjusteringar. Ni får se ikväll hur det kan bli. 😉

Lämna ett svar

Hittar du inte vad du söker? Hittar du inte vad du söker?