Ocensurerat exempel på ”behind the scenes” arbete med nya filmen:

God morgon på er! Idag är man glad i hågen som bara den efter gårdagens alla inspirerande telefonsamtal och nya bekantskaper man stiftat.

 

Superior jobbar i nuläget hårt på att ta firman till inte bara nästa nivå; utan en galen satsning mot stjärnorna vore en bättre beskrivning av målsättningen!

 

Därför riktigt roligt att vi får så bra gensvar, och att folk är nyfikna på oss med alla idéer man har inför denna säsong.

 

Vilket leder mig till att ge en liten behind the scenes inblick i hur SUPERIOR MEDIA jobbar med sina filmer, som även de för varje scen försöker utvecklas.

 

Ni såg förut en liten bild på David aka Goffemannens datorskärm där all magi med redigeringen sker, nu är det en väldigt öppen inblick i hur själva dialogen mellan honom och mig fungerar som jag ska avslöja! 🙂

 

——————-

 

Intro:

-Kan vi spika som klart.
Intro ”Del 2”:

-Ska vi ha text rullandes ungefär som vi hade tänkt oss talet, jag kan skriva ihop ett manus. Typ förklara ”JDM Face-off is a trackday arranged by Supra Club Sweden. It features other invited clubs and hi-profile racers to bla bla bla”. Gäller att du kan få det rulla på snyggt genom hela intro-scenen bara, så man inte tappar intresset.
-En tanke jag har är att det ”klipps in” på ett snyggt sätt om en liten * asterisk vid tagningar där folk är i bild som det är värt att skriva om vilka det är. Som i de mer levande introna, alltså som ett litet ”SMS” som dyker upp i nederkant av skärmen med ett passande ljud, inte lika som plinget för tiderna- men något som ett ”zooom” typ av ljud, så kommer texten upp snyggt men stilrent. Exempel ”Subaru-Micke Impreza GT” osv. Är det en idé som är bra och går baka in snyggt, eller blir det bara rörigt?
-02.46 Björcks drifting. Använder vi inte denna scen i outro?
Presentation:

-Tänkte länge på om vi inte ska ha med motorljud även i detta klipp…
-Måste nog revidera texten på varje bil så den blir bättre och mer enhetlig…
Race:
-04.37 använder du även i outro. Skrota den därifrån och behåll den här.
-Skriv FIRST OUT: (med kolon på slutet).
-05.36 är en tagning som du har i slutet av filmen också. Det måste bort där och hellre ett annat klipp som avslutar filmen. Förslag?
-I slutet av rakan så kommer vi köra samma ”pling” som för tiderna men ”Top Speed: XXXKm/h” som poppar upp och blinkar i bild lika länge i alla klipp. Ska ta reda på allas.
-05.40 när vi bara har material innifrån bilen MÅSTE klippas i en hel del. Filmen tappar massa tempo här, skrota så mycket det går.
-Finns det något sätt du kan göra Plats 1-4 i litet annat typsnitt så folk hajar ett det är placeringar, plus att dom dyker upp någon halv sekund innan tid och pling när de fylls i? 
-Skriv ”Next out…” i Jocces.
(Skitsnyggt klipp förresten med hela Jocces intro, gillade det verkligen med musik etc)
-Är inte ”första scenen” för Jocces körning helt malplacerad?
-07.47, den sekvensen: klockrent att det plingar till med top speed. 🙂
(Annars mycket mer nöjd med att ha med ”mer” av körningen för Jocce då vinklarna från GoPro var bättre här än för Gzon. Hade vi haft en mic på och kanske en till GoPro samt en extern kamera så kan det inte bli bättre! *Bara att tänka på inför framtiden*).
-Kan du inte försöka time’a in så plinget och tiden kommer när de korsar mållinjen? Som jag skrev ovan att placering etc och de redan körda tiderna kommer upp en halv sekund innan, så när de kör över finish line så plingar det- precis som på TV-spel. 😛
(Snygg timing med dörren etc 08.40 😉 )
-Vet att vi har mycket mindre material från GT-R. Så får lägga in Top speed någonstans där det finns ”plats” för det. Inget att göra åt.
-Jättemaffigt intro med Robins bil. Men kanske att man skippar det sista klippet då det verkligen kändes liiite utdraget. Få det funka med musiken lika bra som du gjort ändå…?
-11.10 någonstans lägger du in top speed. Kanske kan korta det klippet lite i början också innan elden?
-11.57 när den tiden varit överst någon sekund… Låt det ”plinga till” en gång till och det börjar blinka WINNER med stor text över skärmen som på TV-spel.
Outro:

-Som jag skrev ovan, kanske att man kan ha en liten text om de som ”är i bild”? Eller här mer köra ”Thanks to” t.ex. för när du har Supramannen, JRM, mig och massa annat folk inne. Så det blir ännu mer som eftertexter som rullar på hela tiden? Ska försöka göra a la Facebook och ”tagga” alla så du förstår vad jag menar, så får du klippa in text nära personerna så man hajar på ett snyggt sätt:
12.42 Peter Björck Supra
12.59 Blir knepigt, men om du kan få in Dr. Ernie DTE Racing vore det bra samt Johan & Mattias @ MajoR där de står. 
13.12 Supramannen Racing
13.16 JRM Racing
13.19 (Again) Peter Björck – Always putting on a good 1000HP show
13.25 Robin Antonsson – Supra Club Sweden (och sen när jag också kommer i bild) Micke_J @ Superior Imports AB
13.12 Gör en snabb freeze-frame och skriv typ ”???” när jag ser ut som ett pucko.
13.47 Skriv det kursivt på engelska också ”All racecars have come to drive!” Och sen som en textning även få med hans ”-Jaaa / -Yeeah”. Du får finlira textning som från TV.
-12.32 och egentligen klippet innan också saknar en innebörd. Ska vi acceptera det eller har du ideer? Kanske lägga till ”You have been watching” redan här, och i nästa scen ”a superior production” och i klippet med Lasses kokande Supra ”Credits and Thanks to:” istället?
-13.35 Använder vi inte detta klipp dubbelt? Dessutom utan ljud här.
-13.52 Som jag skrev dubbelt använt klipp.
-13.59 vad hände med den snygga effekten du hade här förut?
14.02 ingen ljud i denna sekvens.
14.23 Får som sagt hitta ett nytt klipp som ”Thanks for watching” och sista sekvens.
Annars underbart klippt med musik etc!
—————————-
Säger texterna er något? Blir ni mer förväntansfulla eller verkar det hela som en riktig tråkig film? 😉
Kommentera mer än gärna, alltid kul med feedback såhär nära inpå release…!

6 tankar om “Ocensurerat exempel på ”behind the scenes” arbete med nya filmen:

  1. Steffen says:

    Mycket intressant läsning 🙂 Låter ju helt klart som att detta kan bli en riktigt mysig film, även kul och se tankegångarna under produktionen. Helt klart mycket och hålla reda på i en film som ligger runt 15min speciellt om det skall redigeras lite här och var 🙂

Lämna ett svar

Hittar du inte vad du söker? Hittar du inte vad du söker?