Nissan Skyline DR30 ”old school” roadtrip till Skåne, här är schemat!

Ibland är svepskäl alldeles utmärkta att baka vidare till fullfjädrade win-win scenarion. När det sumpades ett tillfälle att regga den Nissan Skyline DR30 RS-Turbo lagom för att samtidigt få den nerkörd av verkstadschef Superior Syd Växjö Dan Toresson så blev en ”plan B” att helt enkelt göra det själv och samtidigt uträtta lite sociala aktiviteter.

(Bild från sluttampen av Superior Meet 2011 nyrekondad och fin av Freddan Andersson i Katrineholm. Vi får se om de kommer klara av en såpass lång resa, håller 30 år gammal ris för Svenska roadtrips…?)

Superior-familjen är väldigt starkt nedåt landet, och hur ofta får man ett tillfälle att bekanta sig med sin nykärlek bättre än en lååång roadtrip- speciellt med tanke på att vi vilken vecka som helst snart gått miste om ens teoretiska möjligheter att lufta våra ”sommarbilar” mer detta år?

Därför blev det med backning av ett par individers gästfrihet och ständigt öppna dörr, en no-brainer att göra detta- även om en hel helgs arbete får jobbas ikapp hårt nästa vecka; samt att man får skylla sig själv över att man förmodligen hinner bli ruskigt trött på nästan 30 år gammal teknologi/komfort (utebliven?) man nu ska dras med närmsta 80 (?) milen… 😉

SCHEMA:

Fredag: Då lasset ska ända ner till Malmö och min käre kollega ínom Superior-TV samt gästbloggare SIR_PIERRE så blir det nog mest bilkörning denna dag från förmiddag ner till kvällen. Ev. stannas det en snabbis i Helsingborg för att äta lunch med Mr. MA of MajoR Aero och prata lite sortiment det ska hårdsatsas på denna vinter.

(Enda gången jag sett mannen äta något annat än McDonalds, men tror det var för att han kände sig tvingad till det när jag insisterade på att få bjuda på en biff här hemma senast…)

Men slutdestination är alltså hos Herr. Ingelsgård där det blir att fräscha till sig och köra en halv utekväll i Malmö. Om vi har folk ur familjen i närheten som vill dyka in och antingen ta en fika på eftermiddagen eller en drink på kvällen, tveka inte att höra av er!

Lördag: Detta blir lite av ”main event” för Skylinen iaf. då den ska till Martin BILBILDER.SE Perssons (klicka länken och ”Gilla” hans FB) hemmaplan för att få några konceptbilder tagna på sig. Om ni klickade länken till HANS FACEBOOK så förstår ni hur bra sådana bilder kan se ut, och med lite speciellt utvalda miljöer hoppas vi det blir ruskigt läckert!

img_0339

På kvällen blir det 100% vuxet socialt chill och en utflykt på välvald restaurang. Men framförallt ser vi fram emot att öppna en flaska vin eller två ute på Martins underbart mysiga gård eller vad man ska kalla det för (som fortfarande insisteras på ska kallas för ”centralt i Helsingborg”).

Söndag: Här är det mer körande planerat då vi ska till slutdestination Växjö där bilen skall inta sin vintervila i Superior Workshop Syd. På vägen hoppas jag göra en avstickare till Markaryd där Ermin Bilal, av av de trognaste och ”äldsta” kunder vi haft bjuder på fika. Hoppas fler ur den ligan ansluter samtidigt även om det bara blir ett snabbt stopp.

I Växjö tar vi även en titt på David @ SUPERIOR MEDIAS storebrors riktigt flotta fotostudio och passar på att träffa resten av gänget i stan. Sen blir det tåg hem och man får väl hoppas alla tider håller som de ska så man kommer i säng innan det hunnit bli måndag…

Det får räcka nu, bara höra av er om ni ser att man kan mötas upp en snabbis någonstans. Hoppas vädret håller sig, sista resan för i år sen ger jag mig och kör enbart vinterbilar! 😉

6 tankar om “Nissan Skyline DR30 ”old school” roadtrip till Skåne, här är schemat!

Lämna ett svar

Hittar du inte vad du söker? Hittar du inte vad du söker?