Mycket pyssel denna vecka och nu är Cimmys RX-7 motor här!

Sent första inlägg idag efter en kass natts sömn. Denna vecka blir det ideligen hårt arbete för att saker ska kunna kilas in i den tighta planering som blir ju närmare Elmia man kommer.

 

Finns ett antal projekt att få klart och givetvis ska de bilar som ska ner fixas till också, en av dom min 200MPH SOARER som ska ner och sätta lite färg på Jönköpings gator… 😀

 

Ett projekt som däremot inofficiellt har Emmabodas ”En dag på strippen” som mål för att bli klart är Cimmys blåa ”Series-8” RX-7 som nu gått så långt som bli redo för singelkonvertering! En laddning från Skurup i Skåne kom i veckan och innehöll denna skönhet:

 

 

SPEC FRÅN ROTARY PERFORMANCE:

-Stor race streetport.
-Balanserat vevparti inkl koppling o svänghjul.
-Blocket är förstärkt med 5st chrome moly studkit bultar.
-Apexspåren är uppfrästa till 3mm.
-Insuget är uppsvetsat och portat samt matchat med motorblocket.
-Alla slit delar i motorn är nytt ( lager, tätningar, fjädrar, packningar osv ) .
-Motorn är ett bra fungerande koncept som jag förfinat lite under åren och skiljer sig inte så hemskt mycket från motorn som jag ursprungligen plockade ihop åt -Gzon men som senare hamnade i Dilles åk (SE MER OM DEN BILEN HÄR).

 

Finns väl igentligen inte så mycket mer o säga om denna maskin mer än att med rätt kringutrustning och tuning så är det garanterat en 500hk+ maskin.

 

Ska bli mycket spännande att följa, och i garaget står en annan vass rackare som vi verkligen hoppas ska bli klar till Elmia- nämligen Mattias från Jönköpings 550HK singelturbo RX-7 med inriktning Time Attack.

 

Har jobbat på den ett tag, och efter en leverans från USA på diverse delar samt ett ryck med det specialbyggda grenröret; så hoppas vi det inte är långt kvar till uppstart! 🙂

 

Utöver det och en miljon andra saker ligger prio självklart på våra beställningar för DIREKTKÖP I JAPAN. Två kunder fick väldigt glada besked i fredags, men det återstår en handfull andra som vet att våren närmare sig med stormsteg. Micke_J is Under Pressure…

 

Men det är då eliten presterar som bäst, men gärna en smula tur med budgivningen vill vi också ha…

Önska oss lycka till så länge så  klämmer jag in ett blogginlägg lite senare! 🙂

Lämna ett svar

Hittar du inte vad du söker? Hittar du inte vad du söker?