INTRO: STCC x Superior Media – 2013 i resumé [1 av 3]

 

Skandinaviens största racingcirkus STCC fick vi på Superior Media en ordentlig försmak av förra året, i år ökade antalet konkreta uppdrag förankrade till serien markant.

 I en tre delars blogg-serie tar vi äntligen lite utvilade från säsongen tag i att berätta lite mer, både om STCC som plattform samt våra egna intryck/uppdrag.

Till vår hjälp har vi 4 fotografers härliga bilder att färglägga med, samtliga med stor ”Superior Selected” kvalitets-stämpel på sig:

Martin Persson

Steffen Nilsen

Hjalmar Van Hoek

…samt ett litet gästspel av Nils Gunnarsson.

Dessa kommande blogginlägg är ett litet ”tack till” för dessa begåvade individers arbete.

I Del 1 gör vi ett litet intro av allt och det är Hjalmar Van Hoek och Nils Gunnarsson som får stå för bilderna!

– – –

En stor del att vi på både gott och ont hoppade från att försöka göra avtryck inom motorsportens gräsrötter, till att just i år till stor del jobbet med elit-racing… är Alx Danielsson!

Denna korta men otroligt talangfulla och dynamiska killen var vi som en sidogrej med mycket 2012 när han kämpade till sig en körning i en STCC Citroen.

Att det sedan spårade ur med äventyr i USA och en större insats som ett av hans Media & PR-ombud… låt oss lägga det åt sidan och komma till punkt.

För vi (David) stod där på premiärdagen, och det var Alx satsning i år för Memphis Racing i V8 Thunder cars som hade lett oss dit:

”THUNDER IN OUR HEARTS”: Memphis Racing V8 Thunder cars Promo 2013 – By Superior Media from Superior Media on Vimeo.

Förutom filmen gjordes en enkel shoot, det är där Nils Gunnarsson kom in i bilden. Hans egna ord:

”Jag var på plats för att fota Memphis Racings Camaro Cup bilar tillsammans med Alx Danielsson. En riktigt rolig sommarkväll som gav möjlighet till ovanliga solnedgångsbilder på knutstorp. En kul och annorlunda session!”

-Nils Gunnarsson

Knutstorp är en fantastiskt vacker bana vi gärna jobbar på, och vi tackar banägaren för ”lånet”” av den på kvällen för detta!

[nggallery id=476]

– – –

Nästa steg så började det gå ruskigt fort, vi skulle faktiskt göra vårt allra första TV-uppdrag! De handlade om ett par variationer på en kort actionfylld promo för deras stora event på Solvalla Mobile Racetrack!

Detta innefattade allt från superkorta ”vad fan hände” klipp till helt tysta sekvenser på ATG-skärmar. Även om vi använde äldre material och det var en ny utmaning att arbeta med så korta produktioner… så var det en kul boost när folk hörde av sig och hade sett vårt arbete på TV etc.

östersund 30sek from Superior Media on Vimeo.

Mer om Solvalla ska vi ta specifikt i Del 2, som sätter stämningen lite av hur ett STCC-event kan se ut även om vi nu kronologiskt använder bilder från finalen på Mantorp Park (FOTO: Hjalmar Van Hoek).

Det är alltid lätt att hacka på det etablerade alternativet, och ett år efter ett massivt krig mot en aannan uppstartande serie som lade ner bara efter ett år… så kan man inte förneka att STCC fortfarande har en underskattat rikt utbud av riktig Racing.

[nggallery id=475]

Ett par ord från vår härliga fotograf Hjalmar Van Hoek:

”Några dagar innan STCC finalen frågade Micke om jag ville komma förbi på Mantorp. Trots tajt schema åkte man när och vilken dag det var. Hade nästan glömt hur kul bandagarna är.

Det var ett tag sedan man sågs men när vi, inom Superior familjen, än ses så har vi så kul ihop medans vi gör det vi brinner för. Vi alla går in med samma passion och strävan efter perfektion. Kunde inte haft en roligare dag!

-Hjalmar Van Hoek – JALLEGRAPHICS (KLICKA FÖR FANPAGE!)

– – –

Men vad exakt klasserna som finns är och hur hårt det ”poppar” för oss, det lämnar vi till Del 3.

Vi ämnar släppa nästa Del (2) om vårat absoluta ”The big one” i projekt vi blivit anlitade för om en vecka. Solvalla!

(En försmak av Martin Perssons foton som vi släpper nästa inlägg.)

– – – – –

Hoppas ni uppskattar fotona, lämna gärna en sådan där ”Like” både hos JALLEGRAPHICS och NILS G PHOTOGRAPHY.

Vad detta betyder om att regelbundet börja berätta mer om vad vi jobbar med igen eller inte… det låter vi bara vara just nu- men kommentera gärna nedan med synpunkter & feedback!

Lämna ett svar

Hittar du inte vad du söker? Hittar du inte vad du söker?