Inte så enkelt som det ser ut; David provar ”slow-motion” effekter!

Vi laddar sakta men säkert upp för att släppa SUPERIOR SYD MEDIAS nästa film som är allt galet ös från TRACKDAY & TIME ATTACK MANTORP PARK 2010. I den processen lägger vi givetvis mycket tid i förberedelser, välja ut klipp, föreslå musik, söka inspiration i andra filmer- och se över utbudet av nya ”effekter” att prova.

 

Här nedan har ni ett klipp på när David experimenterat lite med att ge en ännu större känsla av ”slow motion” i tagningen. Börja med att titta på detta (enormt minnesvärda) klipp från GATEBIL MANTORP 2010:

 

Premiere Pro Cs5: testing slow mo with twixtor. 550d filmed at 50ps interpret to 25fps. 100% – 40% – 100% from Superior Syd on Vimeo.

 

Så kan ni sedan jämföra med hur det vart i det förra redigeringsprogrammet, som David dessutom tyckte var väldigt omständigt och tidskrävande att hålla på med. Nu kanske det inte verkar som en jätteskillnad, men hoppas ni kan se en liiiten skillnad iaf, det är runt 03.48 in i filmen denna sekvens används (och det är lättklädda brudar med i klippet efter hö hö… hö):

 

Gatebil Sweden 2010 at Mantorp Park – Superior Syd from Superior Syd on Vimeo.

 

Vet inte om detaljer som dessa och arbetet bakom dem fascinerar er lika mycket som mig, men jag lovar att de är många timmar bakom att filmerna blir så bra som de blir. Då känner vi ändå att toppen av isberget knappt hunnit visa sig i vart vi hoppas lägga ribban för kommande säsonger…

 

 

Spelar ingen roll hur mycket tid detta äter upp, kan en film man sett 300 ggr pigga upp en 06.25 på morgonen efter en hel natts arbete… Så är det värt det. 🙂

7 tankar om “Inte så enkelt som det ser ut; David provar ”slow-motion” effekter!

 1. David.J GC8 Type R - Superior Syd says:

  Ska rätta dig på en liten sak. Visst du skrev det 06.25 på morgonen efter varit uppe hela natten.

  Det är inte samma klipp men nästan, och de är ju samma bilar.
  .
  Det är samma effekt på båda. Att det går från realfart till slow mo.
  .
  Det ni ser skillnad på är att i klippet i gatebilfilmen så är det ingen mjuk övergång till slow mo som det är i de andra klippet. Plus att ja numera kan göra långsammare slow mo än tidigare.
  .
  Detta med hjälp av ett tillägg som heter Twixtor som är helt integrerat i redigeringsprogrammet.
  .
  Sån här typ av grejor är väldigt mkt smidigare i det nya programmet än va det va innan vilket gör att man sparar några timmar framför datorn.

 2. David.J GC8 Type R - Superior Syd says:

  nej det är inte samma =). Tittar du igen ser du att i gatebil filmen är det 2 av driftmonkeysbilarna som driftar förbi. I det andra klippet är det bara 1 av dem. De andra två kör bara förbi.

Lämna ett svar

Hittar du inte vad du söker? Hittar du inte vad du söker?