Idag befriar vi Soarerns Wastegate-ventil!

I eftermiddag bär det av till Katrineholm för att först äta ihop med ”The dynamic duo” Johan Carlsson och Mattias Lindh för att sedan svetsa om min downpipe och leda ner all avgaser från wastegate ner i marken. En rolig överraskning jag fick när jag träffade Peter Björck förut var att vi har likadana WG, dvs den gamla 60mm HKS Racevarianten som inte säljs mer. Rejäla grejer! 🙂

 

Däremot är det uppenbart att 60mm avgaser till i min klena 3″ downpipe inte alls går och vi mätte upp ett mottryck (efter en kreativ mätlösning av Herr Lindh och Herr Gzon Gustavsson) på 0.7-0.8 bar!

 

Därför leder vi ut som till fria luften och ser om det får ner mottrycket. Stay tuned för att se vad vi åstadkom. Ni på min exklusiva MMS lista kan ikväll vänta er ett ”sound test” för hur Soarern låter under laddtryck med öppen WG! 😀

 

 

Kul bild förresten, direkt efter raset då jag visar alla mina trasiga kardandelar. Ahh, happy memories… 😛

3 tankar om “Idag befriar vi Soarerns Wastegate-ventil!

Lämna ett svar

Hittar du inte vad du söker? Hittar du inte vad du söker?