Hur ett skivsläpp påminner en om att mycket hänt sedan 2006!

Lika mycket som saker just nu går i förändringens tider och det hela tiden med nästan kvadratisk förändring händer saker; så tänker man ofta till bakåt i tiden. Sätta en enkel och relativ rymd på hur saker var förr; vad man då med vissa nyheter som var stora genombrott som tusan- exempelvis idag är ren ”vardag”…

 

Utan att gå för långt in på personligt svamlande om att hitta den man är, så gäller det att alltid minnas vad man kommit ifrån, minnas hur man en gång i tiden varit färsk- och alltid inom varje ny grej man ger sig in än idag.

 

Men som sagt, utan för djupsinta resonemang om ovan så fick jag i samband med väldigt goda nyheter om THE STROKES nya skivsläpp anledning att tänka tillbaka till 2006 idag. Anledningen är enkelt, mitt absoluta favoritband alla kategorier har inte släppa en ny skiva sedan dess. Och det börjar nätt och jämnt bli en ca 5 år sedan?!

 

 

Nu vart ju detta ännu ett inlägg där jag smyger in något om THE STROKES, men dom har haft stor innebörd i ens liv som musik för alla medvetna kan ha = man förknippar ofta minnen med vissa låtar osv. Så idag var jag tvungen att tänka till vad sjutton man gjorde för fem år sedan och passade på att fråga Gzon under våran lunch om han mindes?

 

Och faktiskt så är det rätt chockerande, att vi inte ens hade ett gemensamt garage då, att han pendlade från Jönköping till Södertälje för att ”hämta” bilar och en massa saker som man idag tycker verkar vara rena stenåldern?! 😉

 

 

Vet att t.o.m. TIME ATTACK SKYLINEN vid den tidpunkten knappast ens fanns med i de vildaste drömmarna från att vara påtänkt, och Gzon åkte i en RX-7 i rätt enkelt utförande då hans finbil precis hade brunnit.

 

Fanns även en sidostory om två st. Bentley Turbo-R (den är riktigt sjuk) som hann passera revy, samtidigt som vi då köpte in den tre-skiviga wankelmotor som nu ska sitta i GZONS 20B PROJEKT. 

 

En sak som iaf var sig lik då var att jag åkte Toyota Soarer även om min fina ”första” JDM-bil jag plockade från England (never again) såldes ungefär vid denna tidpunkt.

 

 

Men för att sy ihop detta, minns ni vad ni gjorde som hade relation till erat bilintresse för 5 år sedan? Kommentera nedan och skriv en rolig story, kanske om ni minna något av det som skulle bli Superior Imports också?

 

Om ni ä duktiga på att kommentera så lovar jag att nedan bjuda på många underhållande stories om the old days helt utan censur- var inte blyga utan skriv på! 😀

16 tankar om “Hur ett skivsläpp påminner en om att mycket hänt sedan 2006!

 1. Calle Linnarsson says:

  Rätt kul att tänka på vad man gjorde för 5 år sedan egentligen då det inte är allt för långt bort, men ändå väldigt långt bort 😛
  Men iaf för 5 år sedan hade jag absolut inte det intresset för bilar som jag har idag, hade inte ens börjat gymnasiet! så jag visste inte så mycket om någonting alls just då. Valde då att gå Fordonslinjen mest pga av att de verkade mest intressant och att pappa hade stort garage och att han var intresserad av bilar. Sen hade man ju givetvis set fast and furious filmerna även det gav nog lite inspiration.

  Redan då ville man ju självklart ha en fet stylad bil som man alltid såg i bilsport osv, men de va mest bara drömmar just då. Och jag kunde knappt ingenting om bilar vid de tillfället.

  Men tiden sprang iväg, åren gick och bil intresset har växt fort, alltid varit imponerad utav drifting, men att få köra de var mest bara dröm som de mesta när man var liten.
  Därför är de kul att man nu står här drifting bilen funkade en säsong fint, och att man fortsätter o bygga för att köra.

  Sjukt kul att tänka på saker på de sättet helt klart 🙂

 2. CrilleD says:

  Ja för 5 år sedan måste det var jag köpte min 9-3 cab som då var front och sidokrockad…
  Hade inget direkt jätte intresse för bilar, då vart det mest datorspel som gällde.
  Men både innan och efter den tidpunkten hade jag ett rätt stort bilintresse!
  I den unga ålderna var det ju amerikanskt som gällde, pappa har ju matat mig med den sen jag låg i vaggan.
  Främst var det dragracingförare jag skulle bli, jag lyckades väl hakvt då jag hade sveriges första Junior-dragster.
  Efter mitt lilla bilupphåll, då för ca: 5 år sedan gled jag mer och mer över på Japanskt.
  Och nu för någon månad sedan har jag äntligen min egna lilla Japan!

 3. David.J GC8 Type R - Superior Syd says:

  5år går fort. För 5 år sedan så hade jag hunnit börja mitt första jobb(jobbar på samma ställe fortfarande) och jobbat där i ca ett halvår. Jag körde på den tiden min första bil som va en Golf GTI 16v -86. En bil jag hade riktigt roligt med.

 4. 1JZ Tompa says:

  Ja,för 5år sen höll jag som bäst på att bygga vårt nya hus.Bil innehavet bestod i en lätt preppad BMW M5 som fick slita många banmil på så många träffar som möjligt.Hade väl börjat snegla lite åt JDM hållet efter att ha sett en mängd snabba turbojapsar imponera.

 5. Steffen says:

  2006 vart ett hyffsat år får man väl säga. Bodde hos föräldrarna i Gullabo (drygt 3mil från Emmaboda), hade muckat från lumpen under november 2005. Sökte och fick jobb i Växjö av alla ställen och där är man för närvarande fast 😉 Rullade runt i morsans Volvo S60 (som jag senare köpte), blev lite smittad av volvosjukan och hade planer på att göra allt möjligt med den men man vart ju rätt smart (och fattig) som gav faen i det 🙂 Vart faktiskt rätt hysteriskt frälst i Nissan Skyline, tjatade sönder mina vänner angående att jag skulle köpa en GT-R i framtiden. R34an var ju drömmen men ur ekonomisk synpunkt så vart R32an mer gångbart. Hade ganska grym koll på de större skylinerelaterade forumen sedan 2004 och därigenom fick man se uppgång och fall för en del importfirmor.
  Så… 5år är en lång men ändå på tok för kort tid, vissa saker minns man som igår, andra saker har man mer eller mindre glömt bort.
  Idag så har man insett att Volvo är fruktansvärt tråkigt såvida man inte hivar i ett as till motor i en RWD. Man har även tappat lusten för att äga en Skyline GT-R men tycker ju givetvis att det är en grym bil. Man rullar dessutom runt i två stycken Subaru Legacy, en B4 RSK och en gammal Legacy Turbo. Sist men inte minst, Superior Imports har under denna period poppat upp från ingenstans, etablerat sig rätt bra, levererat sjukt fina bilar, erbjuder mer eller mindre helhetslösningar och bjuder kunder på bankörningar m.m. plus att det finns en blogg som uppdateras ofta men intressanta saker och i mina ögon är det nog ingen konkurrent som har riktigt lyckats komma upp i samma nivå än.
  Så vad händer om 5år in i framtiden måntro? 😉

  • Micke_J says:

   Steffen: Vi har väldigt mycket gemensamt när man tänker efter. T.o.m. att ha spelat D&D i våra yngre dagar om jag inte minns fel. 😀

   Glad för din skull att du inte slösade pengar på Volvon. För min egen del var det många månadslöner i sjön på en 854 Turbo…

   Jadu, sett till ytan har vi etablerat oss helt OK. Men då är känslan också att det är NU saker verkligen ska börja ta fart. Så jag tackar och tar emot av den positiva kritiken… 🙂

  • Micke_J says:

   Steffen: Så var det, trodde du var rollspelsnörd som en själv var också.. 😉

   Pierre: Nu ska vi inte vara bryska här. Plus att det bästa ännu komma skall…

   Marcus: När träffades vi första gången?

 6. Markus says:

  2006 åkte jag min Astra Turbo, som såldes senare för att finansiera husrenovering, och jobbade sjukt mycket . Nu har man lite annorlunda tempo med familj, hus och barn, förhoppningsvis blir det några banträffar med Soarern iår 🙂

 7. Adam Wangan Meet Crew says:

  5 år sen oj det är nästan så länge min ide’ om 200an varit i tankarna.
  6 år för och vara exakt.
  Men då var jag inne på det mesta som jag i detta läget avskyr.
  På min S13 ville jag då ha lexusljus,neonljus 17’asa fälgar,dns paket och ja faktiskt en alu vinge med ^^ haha skäms nästan när man tänker efter.
  Men sen så är ju dock gran turismo ganska lätta med och skylla på.
  Minns det än idag då man fick köra en Aristo 300vertex som jag ÄN lite grann är en sucker för 😉 dock satte sig 180sx type x’n där med 🙂

  Jag minns inte exakt när jag hittade hit, men jag var ju intresserad av och veta bromsar eftersom ni var dem enda jag visste i Sverige som promotade endless bromsar som ÄN idag är en dröm och vem vill inte ha ett sett endless monoblock bromsar?
  Sen att det utvecklades till ett samarbete är jag sjukt glad för.

  Från att testfotat för er på elmia samt varit en LITEN del av MAJOR och sen att Wangan Meet kom upp till ytan.

  Tycker ni har etablerat er ganska bra, men som micke säger.
  Man kan alltid utvecklas och ta ett steg framåt, men Superior Imports 2.0 tror jag kommer göra en brak succe’ och det jobbas ju på många olika håll med hos er.

 8. Steffen says:

  Lite kul när man rotade runt i ens mobilarkiv med bilder och filmer man tagit under åren och man blev lite förvånad när man hittade en viss orange RX-7a som ”värmde” däck på Uråsa 2007 tillsammans med Attitude (kan ha varit Emmaboda också) 😉

Lämna ett svar

Hittar du inte vad du söker? Hittar du inte vad du söker?