Gzons RX-7 (Codename: ”SUZ”) med 20B projekt går framåt!

Mycket meck har det varit för att den ståtliga pjäsen väl ska ens få plats i motorrummet! Martin har veltat göra en permanent lösning som är riktigt bra sett till tyngdpunkt samt med framtida utsikter då bygget ska få singelturbo samt annan drivlina (6-vxl låda, kardan etc). Här har ni en bild lite baklänges nog på allting provmonterat och klart med de turbos som ska lira denna säsong (effektmål på ca 500HK):

 

 

Det första stora steget är att få framvagnsbryggan tillsnickrad ihop med tråget. Det senarenämnda var inget mer än finmekaniskt hamrande för att den främre delen skulle kunna smita mellan. Finns mycket mer inom ämnet tråg och smörjning av en 20B, men det lämnar vi för en framtida diskussion.

 

Vidare ska det byggas helt nya motorfästen till rovan då det ser helt annorlunda ut mot en Eunos Cosmo som motorn kommer ifrån ursprungligen. Där har Martin (som vanligt) tagit hjälp av våra sylvassa ingenjörer på BTO; Johan och Mattias. Allt är gjort from scratch och enligt ”detta ska bli permanent” = högsta kvalite. Mattias har med sitt kunnande inom svetsning verkligen fått till det grymt bra.

 

 

Smålustigt är också att insuget på en 20B är bra mycket högre än på en vanlig två-skivig wankel så det har vi fått kapa ner och bearbeta så det ryker ett par centimeter.

 

Ni kan se här hur svår huven är att stänga utan att man gör något, men med hjälp av lite tanke och arbete från Johan Carlsson så blev det nästintill factory finish på allting och motorn är officiellt på plats!

 

 

Nu kommer den fasen där det börjar hända mer och mer, Gzon får själv kommentera ikapp med era frågor om bygget. 🙂

4 tankar om “Gzons RX-7 (Codename: ”SUZ”) med 20B projekt går framåt!

  1. sjunne says:

    rolf björk hette han som hade en mazda”nu vad dom heter” med wankel, som han körde racing med…detta var någon gång under 90-talet…glömmer aldrig det ljudet när den kom på rakan på Ring Knutstorp…

  2. sjunne says:

    såååå…lite mer onödigt vetande….;)…kollade runt lite det ska ha varit typ 1990, han gick bort -91 tror jag…det var eunos cosmo med 20b motor…siffror har jag inte lyckats hitta nån info om…men tydligen var den bara en leksak, hittar ingen info om att han ska ha kört någar tävlingar med den….
    otroligt att man kommer ihåg en bil och ett ljud efter så många år 🙂

Lämna ett svar

Hittar du inte vad du söker? Hittar du inte vad du söker?