Export –> Import av ”Svensk” Evo VI från Japan? Vi finns där med support!

Jag fick för ungefär en månad sedan ett rätt ovanligt mail. Eller, egentligen var det inget ovanligt med mailet och vad kunden ville ha hjäp med. Det handlade om att få hjälp med en JDM-import till Sverige, något vi normalt sett inte åtar oss även om vi har den kompetensen som om det vore våran egna handflata. Ibland gör vi dock undantag om ägaren vill lägga ut det på ett större projekt för oss.

 

Denna gång var det dock en Svensk som bosatt sig i Japan som bad om hjälp med att ta ”hem” sin egna bil nu när han skulle bo i Sverige ett tag igen. Sagt och gjort så började vi ha en dialog om hur man enklast skulle bära sig åt och vad jag behövde för att kunna genomföra a l l t pappersarbete som krävs när en bil ska passera gränsen och bli streetlegal i Sverige.

 

 

Peter, som ägaren till en fräck Mitsubishi Evo VI heter lastade häromveckan på sin bil i en liten container- den beräknas ankomma i Februari och då sätter vi igång med förtullning etc. Det är ett enormt förtroende att få handskas med t.ex. bilens identitetshandlingar, speciellt när man är flera kontinenter ifrån varandra.

 

 

Givetvis ser vi till att förvalta det förtroendet så Peter får lattja med sin Evo även i Sverige. Är det förresten första gången någon gör en så konstig grej som äger en JDM-sportbil både i Japan och Sverige? 😉

 

Om du behöver hjälp med en knivig import av fordon från utlandet, KONTAKTA OSS!

2 tankar om “Export –> Import av ”Svensk” Evo VI från Japan? Vi finns där med support!

 1. Lars says:

  Hej!

  Vilken suverän timing att någon gjort det jag funderar på 🙂 Just nu är jag ägare (i sverige) av en JDM Evo 6 GSR, som är köpt av en av era konkurenter. Supertrevligt bil, går bra, inga direkta fel på 2 år, men exteriört var den inte riktigt i det skick som den lovades vara. bl.a hittade jag ett bonsaiträd i oljekylaren, vilket hade hängt kvar sedan bilen vart in i ett parti buskar. I övrigt, rätt taffligt omlackad bitvis vilket nu efter ett par avfettningar visar vad det enorma vaxlagret döljde :/

  Hur som helst, jag är ute efter något nytt, främst en R34 GTR, och jag funderade att slå två flugor i en smäll, både resa och hälsa på en av mina bästa vänner som jobbar på Ikea i Osaka, och samtidigt scouta efter ny bil och eventuellt köpa på plats.

  I så fall så skulle jag kunna tänka mig hjälp med själva skeppandet över, ev inregning. Tänkte jag skulle snöra iväg en fråga till er om era tjänster eftersom jag hört en del gott om er. Dessutom, ni har tagit in ett par Forester STI som finns med på listan över bilar jag kan tänka mig om jag inte hittar en R34 som passar.

  //Lars

Lämna ett svar

Hittar du inte vad du söker? Hittar du inte vad du söker?