Driftstopp för lite allmänt PC-fixande *suck*…

Diggar inte alls när teknisk utrustning man är beroende av strular. Kan leva med att bilar går sönder och krånglar, men inte när det är sånt som en dator, telefon eller annat som bara ska fungera. Måste ge den en riktig omgång och sedan ta nya tag innan jag får ett ryck av större klass än det nedan:

 

httpv://www.youtube.com/watch?v=sN37Fn3Hw8E

 

Är det någon som gått från PC till Mac och kan ge lite uppmuntran om varför jag också bör/inte bör göra det? Är så less på segande PC, inte lika less som på min Nokia vs hur gärna jag haft en Iphone, men ändå.

 

När jag fått mer fart på datorn igen ska jag visa er en galet fet RX-7 som blev inköpt för kund i Ö-viks räkning förra fredagen (om jag inte hinner slå sönder min dator innan dess).

14 tankar om “Driftstopp för lite allmänt PC-fixande *suck*…

 1. Erik B says:

  Jag gick över från antingen virusinfekterade och tröga eller tröga på grund av alla sega antivirusprogram PC:s till en Mac för tre och ett halvt år sedan.

  Datorn är nu som sagt tre och ett halvt år och har aldrig råkat ut för en systemkrasch eller hårdvare haveri. Jag har en Imac 20″ med dual core och 4 gb ram. Och om du funderar på att köpa en iphone sen så kan jag tala om att det samarbetet mellan datorn och telefonen är oslagbart.

  Det enda som är knepigt är att hitta allt och lära sig hur man gör allt i mac operativsystemet. Men det gör man ganska snabbt om man inte har svårt för teknik och datorer. /Erik

 2. Edstrand says:

  Jag hör ju direkt att du behöver byta till en Mac och en Iphone. De synkar så fint ihop och jag har aldrig haft strul med dem. Plus för Mac är ju också alla smidiga program att redigera bilder och film i. Alla original program lirar ihop utan strul! Lovar att du inte kommer att bli besviken. Jag är iaf hel nöjd! 🙂

 3. Åberg says:

  Jag kan säga att jag stod i samma vägskäl för två år sedan. Blev så galet less på det så jag la en hög med pengar på en macbook pro och kan idag, två år senare som sagt, stolt säga att datorn är PRECIS lika snabb, tyst och stabil som när jag tog upp den ur kartongen.

  Dock kommer nog en hög med apple-haters säga sitt nu.. 😉

 4. Lill-wirre says:

  Jag har gått från PC och Nokia till MacBook och iPhone och det är nog det bästa beslutet jag någonsin gjort! Aldrig strul med virus, error eller annat j*vla skit – allt bara flyter på i mkt bra fart. Samma med telefonen, det enda anmärkningsvärda där är en satans Mute-knapp man kommer åt med kinden när man pratar samt motsvarande T9 som kräver att man trycket på telefonens förslag för att INTE välja det.. Annars är det bara fördelar! 😉

 5. Steffen says:

  Ja, man får väl säga att windows hålls egentligen inte högt på listan. Själv har man ju datorn på dygnet runt vilket kunde skapa många intressanta problem förr när man körde med XP. Nu på senare tid använder man Win7 och överlag så tycker jag att det fungerar skitbra förutom att jag med min 6-7 år gamla burk inte har den där prestandan som efterfrågas i dagsläget. Men vill man ha något riktigt stabilt som inte krånglar så är det oftast Mac som gäller.

 6. Lars says:

  Få se, min arbetsplats har ca 2000 windows klienter (pc), runt 300 mac och en liten kärna döds-linux människor. Vi har iofs en infrastruktur i bakändan som är av gudsnåde (t.ex tvättar vi bort ungefär 500.000 spam-mail om dagen 🙂 ). Intressant att dom flesta skriver ”aldrig virus eller strul” vilket är för det mesta rätt sant för vanlige svenssonanvändaren. Värt att tänka på är att Norton, Avast mm gör antivirus för Mac, just på grund av att det finns en hel del bus som man inte vill ha in. T.ex så sedan 2005 var första verifierade intrången på våra system just på Mac, både på Server och Klientsidan. Sen så räddas hela våran Windows Klientsida att vi har extremt duktiga nätverkskillar som gjort att vårt skydd mot omvärden är väldigt bra, vilket givetvis inte direkt många har hemma. Ett av dom bästa sakerna man kan säga om Mac är att apple håller väldigt hårt i sin mjukvara (på gott och ont), och när en ny release av deras OS kommer så vet man att det är en stabil plattform man har. Sen är väl en faktor att folk mipplar med sin Windows drivna maskin mer än vad någon gör med sin mac. Dessutom så har vi en stor klyfta mellan duktiga mac användare, och sådana som genererar 10 servicedesk ärenden i veckan. Utan att hymna är jag en stor Win 7 förespråkare (kan bero på att jag jobbar med att bygga automatiserade installations system för just Win 7) men jag förespråkar absolut att allt som heter Windows XP eller Vista, måste dö. Resten är väl upp till användaren, gillar man duktigt bra designad hårdvara (som i Macfallet du får betala, typ nästan dubbla cashen), med användarvänlig mjukvara du faktiskt inte behöver fippla sönder så, är Mac absolut ett vettigt alternativ. (plus att du faktiskt utan problem kan köra Win 7 på den 😉 )

  • Micke_J says:

   Fantastisk feedback?! Märks att detta ämne berör, men inte så konstigt när det är en stor del av våran vardag med datorer. Själv minns man i mitten av 90-talet när man var en av de vassare på detta med PC och t.o.m. kunde bygga ihop en burk utan problem. Tyvärr ledde en totalt oinspirerad utbildning på gymnasiet mig in på andra spår… kanske lika bra med tanke på att vi nu sitter och beklagar oss över datorer i en bil-blogg? 😀

   Tack alla för eran support, jag är jättesugen på Mac- men främst för dess portabla kraft. Kanske kan man ge en nyare stationär PC med Win7 förtroendet som kontorsdator. Är som Lars sade ändå halva pengen mot en Mac?!

 7. sjunne says:

  jag gör det enkelt för dig….;)
  laptop=Mac!!!!
  desktop=Mac med win7

  alla vet vi att mac är dyrare, men allt handlar oftast om hur mycket strul man har med hårdvaran…och tyvärr vinner mac den matchen utan problem
  Sen ska också sägas till pc`s försvar att oftast är det användare som skapar problem med dom….
  Livstiden på en mac är såååå mycket längre, du kan utan problem använda den i 3-4 år utan att känna att du behöver en ny dator
  Du kommer aldrig ångra dig om du byter till mac, du kommer ha mer tid över till annat….mer roligare och viktigare saker än att sitta och vänta på en diskfrag i 7timmar

 8. Lars says:

  Strul med hårdvaran… bara köra en wmi check på valfri acer, dell, lenovo eller hp, och samma på en mac. Hårdvaran i pclaptop vs en mac är identisk, vilket min OS deployment miljö påvisar rätt starkt eftersom jag automatiserat att kunna rulla ut på Win 7 på Mac’ar (eftersom vi har en ledning som gillar design, men är för… diplomatiskt kan man säga, omogna för att ha en Mac). Sprättar man upp Macbook Pron jag har på skrivbordet är det samma tillverkare på minnena som i min lenovo, skillnaden var att till macen kostade det 5000:- mer att få samma mängd (8gb). Apple är brutalt bra på att prissätta uppgraderingar av sina datorer, men onekligen så får dom sälja. Livslängd.. tja, vi måste i stort sett kasta 150 macbooks eftersom nu när OSX Lion släpps inom kort, så har Apple hårdkodat bort stöd för alla singelcore processorer. Samma sak med snowleopard, då skalade dom bort stödet för 64-bit applikationer om du hade något annat än Core2Duo processeorer. Men det är lite av Apples modell, vilket jag tycker är briljant. Dom styr sin plattform så pass hårt att när 3 år gått, ska du köra senaste OSX, bara att byta hårdvaran. Sen så är majoriteten av våra användare, speciellt på en av våra övriga orter grymt vana OSX användare. Dom genererar i stort sett 0 ärenden i vår servicedesk. Snarare är det så att dom på vår huvudort som insett att vitt är det det nya svarta, genererar en kopiös mängd ärenden, för dom valde helt enkelt form före funktion, och hoppas att vår överbelastade servicedesk ska hålla någon form av introduktion till OSX och dess funktioner. För normalanvändaren, som vill ha så lite strul som möjligt, tycker att pengar är inte ett problem, så är Mac ett vettigt alternativ. Speciellt om du ska pyssla med Media i någon form så är Macen ftw. Själv har jag dock svårt att överge min Lenovo T410s, SSD, 3G, multi touchscreen är bara lite för nice 🙂

  • Micke_J says:

   Underbara inlägg! Tänk vilken kompetens man bjuds på när man gnäller av sig lite! 😀

   Lars: Det mest intressanta du nämnde var att nytt OSX var på G till Mac. Det gäller alltså deras bärbara och stationära? Jag hjorde igår en liten research på vad Dell hade att erbjuda stationärt vs en Mac, och hårdvarmässigt så KROSSAR ju PC Mac?! Men vet att ett buggigt windows, trögare program gör att det ändå kvittar kanske. Men… Jag har inte jättekrav på just den stationära, men däremot vill jag få maximalt svängrum mot en framtida ny mobil. Ska man våga skippa Mac på den stationära sidan eller gå all in!?

   Det som också stör mig är att jag känner mig lite tveksam över att ta en Iphone4 nu när den är snart ett år gammal. Men orkar man verkligen ett år till av strul med en android?!

   Hjälp mig sätta ihop en helhetslösning. Egentligen är det rubbet som ska uppgraderas = mobil, lap och så en stationär. Skulle vara skönt att få förslag om detta, pengar är inget bekymmer då principen är tid/energi är pengar….!

 9. Lars says:

  Jag pratade lite med våra mac-killar idag (och tjejer faktiskt, vi har turen att ha sk ”tjejer” på vår it-avdelning). Ja, Apple har släppt nytt på både macbook och macbook pro, vi väntar på våra certifierings ex. Intressant var att nya Pro modellerna har problem med sina grafikkort, något som är rätt ovanligt från Applefolket. Tror aldrig jag hört dom släppa något buggigt tidigare. På telefonfronten: Jag kör Iphone, en 3GS som jag givetvis valde 1 månad före 4G kom. Valet var enkelt, vi har 2 val: Iphone eller Android på HTC. Jag hatar HTC. Sju av sju HTC jag ägt har varit skräp. Min iphone tog 1 minut så hade jag satt upp så den synkade mail, kalender och dylikt från vår Microsoft Exchange mailsystem. Jag är verkligen en Windows typ, men jag har inget emot Apple, förutom att dom är lite av en sekt, samt tar på tok mycket betalt för sin hårdvara :). Hugget som stucket igentligen. Apple lär släppa en ny iPhone i slutet av året, mest troligt uppdatering av 4G’n. Att välja mac vs pc, är nog hugget som stucket, så länge det är Win 7. Sen kan jag bara rekommendera en enda sak: SSD disk. Den enskilt bästa uppdateringen du kan göra oavsett om det står Apple eller Dell(hp/acer,lenovo,whatever). Att gå från fysisk snurr-snurr disk till SSD var ungefär som att byta från min gamla TDI golf (60hk, framhjulsklös) till min Evo 6…

  • Micke_J says:

   SSD har David också varit på mig om, och nu när du nämner det så lockar det jättemycket då PC har BETYDLIGT bättre priser på datorer med en sådan. Känns skönt att du även bekräftar att det inte är hokus-pokus att få en Iphone lira med en PC. Men då är frågan om man har bestämt vad det blir för stationär maskin. En Iphone verkar enda valet just nu, och då är sista frågetecknet om man ska kosta på med en bärbar Mac också…?

Lämna ett svar

Hittar du inte vad du söker? Hittar du inte vad du söker?