Dagens film: Mitsubishi Evo byggd för Hill-climb med en liten twist!

Man rekar ju alltid forumen vi alla känner till efter några underhållande klipp för att starta dagen. Faktiskt så är vi här i bloggen lite dåliga på att ge fler godisbitar i storleken M&M’s, visst säger ni inte nej till korta och koncisa inlägg vid sidan av de mer ingående som oftast tar ett par min att läsa…?

 

Vi jobbar på det hursomhelst, och vi siktar ju på att Superiorimports 2.0 kommer ha ett välbevarat yttre, men ha mycket bredare register än dagens version. Hursomhelst sprang jag på ett Hillclimb i Alperna där håriga bilar duggade tätt mellan varven.

 

Fick först se en liten dold kärlek i gamla Gruppe B som faktiskt än idag ger mig mer vällust att bli ännu bättre skolad inom det med överladdade motorer; ni förstår när ni ser filmen och hör det unika ljudet:

 

Lancia Delta S4 @ Bergrennen Hillclimb 2010:

 

httpv://www.youtube.com/watch?v=L7P9D2lrIQk&feature=related

 

Då tänker man genast lekfull och girig människa som man är; ”hur får jag det vinandet i min bil?! Dags att börja bygga kompressor+turbo?!”. 😉

 

Men då var det desto roligare att i nästa klipp man kunde klicka sig till hitta denna Mitsubishi Lancer Evo RS som hade vissa likheter med ovan 25 år gamla Lancia:

 

Mitsubishi Evo RS @ Bergrennen Hillclimb 2010:

 

httpv://www.youtube.com/watch?v=d54y6JV5U_Y&feature=channel

 

SPECIFIKATION:

Mitsubishi EVO RS

4 Zylinder

Turbo und Kompressor Aufladung

X Track Getriebe

Ca.750 – 800 PS

Ca. 800 Nm Drehmoment

Gewicht 1080kg

Über 300 km/h Top Speed

0-100 km/h in 2.3sec

 

Inte illa, första gången jag ser den kombinationen på en Evo som annars klarar sig förträffligt bra på att ha responssystem som gör så att turbon laddar konstant. Men kan tänka mig att detta är mycket skonsammare för själva motorn…?

 

Dagens fråga för att vara lite trivial då: Vilken av bilarna hade du valt? 🙂

14 tankar om “Dagens film: Mitsubishi Evo byggd för Hill-climb med en liten twist!

  1. 1JZ Tompa says:

    Till vissa jänkare finns det kugghjulsdrivning att köpa till kammen.Då får man en fint ”kompressor” vinanade motor och en superexakt kamdrift.Lancian är en klassiker men evon är klart bättre bil i mina ögon.

Lämna ett svar

Hittar du inte vad du söker? Hittar du inte vad du söker?