Byte av downpipe på Subaru Impreza STi Coupé!

Gzon har under vintern haft en alldeles egen leksak att ta sig fram i stan med, i form av en riktigt tuff Subaru Impreza STi Type-R V.5 Coupé! Vi tog hem den till en kund som sedan bestämde att han behövde något mera praktiskt, lägligt nog var Martin sugen på just en sådan och på den vägen vart det!

 

 

Inget markant är gjort, förutom att växellådan är bytt till en nyare 6-vxl! Därför var det lägligt att börja trimma lite inför våren, vi kommer sakta men säkert fortsätta att testa var gränserna går för att utveckla egna boost-up kit åt kunder. På dagens agenda var det att skifta till en grövre downpipe från HKS:

 

 

Ni kan säkert gissa vilken som är original, en hint är att den har en riktigt flödesbromsande katalysator preciiis efter turbon = sämsta möjliga läge…

 

Vi kommer nu noga kolla lambdavärden och dylikt för att se om original styrbox klarar av att hantera detta. Ni kan se att HKS downpipe har ett extra uttag förberett för detta, ska bli spännande!

 

Praxis i Sverige och överhuvudtaget är att mappa original styrbox, vilket givetvis är att rekommendera- men vi vill även se hur långt man kan gå innan det steget… 🙂

 

Nu ska det svidas om för partaj och fira att Gzon blir 30 år! 😀

2 tankar om “Byte av downpipe på Subaru Impreza STi Coupé!

Lämna ett svar

Hittar du inte vad du söker? Hittar du inte vad du söker?