Banzai! Snart dags att ta första steget till att bli Sumo!

Alldeles strax ska folk börja droppa in hos mig för en kaffe, sen till 18.30 samlas vi alla på RESTAURANG MINAKO för att äta en festmåltid av sällan skådat slag. Jag ser detta som första steget i min seriösa satsning att få ”Yokozuna-titel” inom Sumo!

 

 

Kan faktiskt avslöja att jag för ett par år sedan då TV-kanalen Eurosport hade bra täckning av denna sport (ja det är en sport) var ett stort fan, och var riktigt charmad av dess djupare traditioner. I dagens läge har alla mina gamla favoriter lagt av, men en kille som var högt rankad och på uppgång verkar ha tagit hela steget upp till elittiteln man håller för evigt: Yokozuna (mannen på bilen är Asashoryu).

 

Har du en sådan titel i Japan kan jag lova att du blir behandlad som kung var du än kommer, detta trots att det är 2010 och få ens vet vad riktig Sumobrottning är. 😉

 

Men iaf, iväg till gymmet för ett hungerbyggande träningspass och sen är det tack och adjö för denna dag. Lovar en stor update imorn förmiddag med hur middagen vart. Tror inte det blir så extremt som denna film från Tokyo, men ändå:

 

httpv://www.youtube.com/watch?v=PjvTZsD987U

 

Ni som inte nappade eller hade möjlighet att komma i år, finns alltid nästa år. Bara 365 dagar kvar… 😛

3 tankar om “Banzai! Snart dags att ta första steget till att bli Sumo!

Lämna ett svar

Hittar du inte vad du söker? Hittar du inte vad du söker?