ÅRSRESUMÉ 2010: ”Årets…” tillbakablicken fortsätter i Del 4!

Efter några dagars paus ger vi oss in i Del 4 av ÅRSREUMÉ 2010 som med en näve passion och en nypa distans tar upp spontana minnen från det passerade året.

 

Vi hoppas alla våra läsare lämnar en liten kommentar så serien av krönikor kan fortsätta ett litet tag till, finns ännu otroligt mycket kul material att dela med sig av- om intresset är på topp dvs.

 

Dessa alla inlägg närmsta dagarna kommer hamna i VECKANS GRUS kategorin, så det blir en liten comeback för den lilla avdelningen som legat och sovit ett tag. Vi kör allt i en väldigt slumpad men dock alfabetisk ordning…

 

Då kör vi igång! Kom ihåg att varje inslag är “Å R E T S….”:

 

*****

 

…”Hotspot” eller favoritplats att hänga på:

 

Varför inte öppna Del 4 med en riktig sommar-stänkare till minne. Johan Carlsson i Katrineholm var iaf. den som stolt kan slå sig för bröstet när det gäller absolut trevligaste hak när solen gassade på som mest föregående sommar!

 

Med sin terass som är som tagen ur en romantiserad encyklopedi där ämnet är svensk sommar så var det flera omvägar som togs för lite grillning och dopp i poolen…

 

(Och självklart inleder vi med detta minne bara för att jäklas med alla er som idag jobbar utomhus i en j*vla massa snö; må sommaren skynda sig nu…)

 

*****

 

…Inofficiella påbörjade projekt hos inofficiella Superior Syd:

 

inofficiella-paborjade-projektSom ännu en återknytning till tidigare nämnda minnen från förra året, så kommer även här ett fordon som ni säkert känner igen om ni bara läser bakåt i övriga delar i årskrönikan (gissa gärna).

 

Dan Toresson och hans sambo Anusha har länge funnits på kartan över folk som blöder Superior-blod och svettas Superior-svett.

 

Därför kunde man inte vara nog trevlig när man skickade ner en mycket ledsen RX-7 med massor av potential i sig till Växjö för deras omvårdnad.

 

Detta var den inofficiella starten på Superior Syd där egentligen resten av ligan kring Växjö kan räknas in (Stoffe, David och Stefanos). Även viss förstärkning ännu längre söderöver i form av Peter Rasmusson och en hel del andra karaktärer gjorde detta till mitt personliga val av ”årets inofficiella projekt” = byggt nästan enbart på hjärta och viljan att etablera något nytt & spännande!

 

Tro mig, ni kommer få läsa mycket mer om Superior Syd kommande säsong, och vi hoppas vinna många JDM-entusiaster nere i Södra Sveriges hjärtan + förtroenden…

 

*****

 

…”Jag ska vara riktigt rädd om bilen nu”:

 

Vi vänder 180 grader från att hylla Dan till att ge han en liten passning som egentligen skulle kunna kvala in till årets mest otursamma händelse.

 

Det var få som förra säsongen missade import via DIREKTKÖP I JAPAN som Dan gjorde av oss på en viss Subaru Forester STi, eller hur?

 

Nu ska ni få höra det sjukaste av allt, efter att vi mirakulöst efter en jäkla massa resor över Södermanland fick den reggad i absolut sista stund till GATEBIL MANTORP 2010… Dan lyckas att bli påkörd bara ca 24 timmar senare?!

 

Trodde inte mina öron när han i all stressyra ringde mig och berättade det. Men det var bara rycka på axlarna och gilla läget. Vi nämnde förut ordspråket ”every cloud has a silver lining” och det var att Dan fick en fritt inträde på MANTORP PARK resten av säsongen, då föraren av den Nissan Micra som var inblandad har en hög ansvarstjänst där. 😉

 

*****

 

…JDM-sportbil i Skandinavien samt ”dra åt skogen vad fett bygge”-award:

 

Efter att i ögonvrån sett något som mest liknade en JGTC-bil när man precis ankommit till Mantorp Park och GATEBIL 2010 så blev man minst sagt fortsatt konfunderad när man såg Christian Valtonens Mazda RX-7 härja runt på banan.

 

Det lät inte alls ”som den skulle”, och sanningen kom fram att det ”bara var en 4cyl motor från en Nissan” som satt i den. Visserligen på nästan 700HK men ändå… 

 

Jag kan bara säga, att oj oj vad man fick äta upp sina (avundsjuka?) förbittrade funderingar. Efter en framfusig promenad direkt fram till mycket trevlige och väldigt öppne Herr. Valtonen (som pinsamt nog kunde flytande svenska istället för att prata engelska som jag pretentiöst öppnade med) så hade man officiellt stött på säsongens absolut värsta bygge. Jag låter det galleri jag tog då tala sitt tydliga språk:

 

[nggallery id=158]

 

Om ni söker i bloggen kan ni läsa mer om detta bygge, som jag ”hands down” utnämner till årets fetaste i Skandinavien. Och vill ni höra skvaller direkt från en säker källa…?

 

Christian har rivit ner den och bygger värre setup till denna säsong, kanske kommer det nyheter om bygget här i Superior-bloggen framöver…! 😀

 

****

 

…Kattmördare (?!):

 

Något man knappast vill förknippas med är att tillfoga skada till djur. Men ärligt talat, efter att ha bevittnat filmmaterialet av Subaru-Mickes smått bisarra påkörning av en korkad förbipasserande katt; så fastnade minnet tillräckligt för att bli en del av årsresumén.

 

Nu kanske ni undrar hur sjutton vi fick se hans trackday Subaru Impreza i väldigt ”poor taste” bjuda en katt på en ca 20m luftfärd så är förklaringen lika enkel som beklaglig (nja).

 

En katt har inget att göra på MANTORP PARK under uppvärmningen till ett Time Attack!

 

(Hoppas vi nu inte får några överkänsliga djurvänner runt halsen, tvärtom är många av oss som driver Superior stolta kattägare. Katten borde dock valt en annan promenadsträcka just denna lördag…)

 

*****

 

…Logik när det gäller fortkörningsböter:

 

Hur många av er åkte på fortkörningsböter förra året? Kom igen, upp med en hand och kommentera. Vi vet att ni inte köpt en Japansk sportbil för att slavisk sätta farthållaren med en nolla på slutet…!

 

Själv vill jag bara försöka hitta någon logik i detta: hela säsongen åkte jag runt i 200MPH SOARERN och den kan ni säkert lista ut, har en del potential i att klättra snabbt i fart.

 

Lämnar osagt om så någonsin skedde, men även rent statistiskt då den som sagt var den bil jag körde absolut mest… hur fasen förklarar man att (livets första!) fortkörningsböter kom en udda dag då man lånat faders skitslöa Subaru Legacy 2.0…?!

 

Måste väll falla under kategorin ”brandskattning” för tidigae synder, en liten paradoxal gliring ödets makter kokade ihop för att håna mig. 3700:- fattigare blev jag, och fattar fortfarande inte vad läxan man lärde sig av den kostnaden var- någon som vill förklara tack??

 

*****

 

…Match made in Heaven:

 

När vi bytte in Edin Bilals pedantskötta Toyota Soarer som vi även levererat massor av splitt nya svindyra delar till, så var det ingen överdrift att man hoppas den också skulle bli en sån där bil som fick ”rätt” sorts ägare.

 

Man ska inte kalla det att böner besannades, men när en person som på kvällarna kan drabbas av rastlösa tvångstankar om att han måste till garaget och rekonda bilar… Då vet man att denna röda läckerbit fått helt rätt ny förmyndare!

 

Faktum är att Freddan från Katrineholm faktiskt har chansen att utmana om lite pokaler på kommande säsongs träffar när det gäller puts. Inte skäms man för att säga att både bilens skick och hans besatthet av renlighet verkligen skapar förutsättningar för det…? 🙂

 

*****

 

Då nöjer vi oss med dessa små praliner till läsning och beskådning. Det finns material för minst en del till att blogga om, men allra troligast två; men vid popular demand så kanske man kniper ihop hela tre delar till innan man nöjer sig med att lägga locket på 2010 och se framåt?

 

Tack alla hittils som även utanför bloggen gett en klapp på axeln för denna serie, se till att kommentera nedan så man blir extra glad över att logga in på siten senare idag!

11 tankar om “ÅRSRESUMÉ 2010: ”Årets…” tillbakablicken fortsätter i Del 4!

 1. Cim says:

  Rolig läsning ännu en gång! Du får nog erkänna att du var aningen trött när du skrev det där? 😛 För denna mening är inte den bästa 😛
  ”Nu ska ni få höra det sjukaste av allt, efter att vi mirakulöst efter en jäkla massa resor över Södermanland fick den reggad i absolut sista stund till GATEBIL MANTORP 2010… Dan lyckas att bli påkörd bara ca 24 timmar senare?!”

  Hehe. Bra jobbat, och får säga att jag ser fram emot några fler delar =)

 2. Troberg says:

  Det har varit ett händelserikt år men dett år kommer nog bli minst lika händelserikt. Angående Freddans Soarer så kommer den visas på så många tillställningar som han bara hinner med 🙂

 3. Dan T says:

  ja det har vart ett mycket roligt år så det har, både med en fin forester och 7an som kom ner till oss, mycket kul har det vart på alla träffar mm. Men jag och sambon hoppas på en ny sommar med ännu mer träffar än vad vi hade 2010:) hoppas att man bara hinner med att stanna upp 1 ynka sekund under år 11 bara

 4. lego says:

  ett tips till webbien, vore fint om man kunde lägga in så man kan hoppa fram och tillbaka mellan bilderna i gallerier med pil-tangenterna. vet att det finns på många andra sidor och bör väl inte vara ett för avancerat script 🙂

 5. 1JZ Tompa says:

  Vill bara säga hur djupt impad man blir av det jobb som du lägger ned på bloggen Micke.Och dom mycket proffsiga filmerna från Superior Syd kan man kolla på hur många gånger som helst,dom är en välkommen insperation i det totala vintermörkret.Kan knappt bärga mig till säsongen 2011 ska ta sin början.

Lämna ett svar

Hittar du inte vad du söker? Hittar du inte vad du söker?