800HK vallen passerad, saker börjar säga ifrån – Methanoldags?

Nu är det riktigt roligt i Dr. Ernies laboratorium! Vi börjar märka tendenser till att spridare, turbo och även tändning börjar bli påfrestat. Ett tag trodde vi att turbon var uträknad, men en höjning av laddtrycket fick fart på rackaren att pumpa ytterligare luft.

 

20100521639

20100521638Göran ”Ernie” Ernlund är verkligen kung på att pussla med alla ovan faktorer och hålla fokus på en fin AFR som prio ett. Kan man göra det så tåls det att man lirar högre spel med de andra komponenterna.

 

En riktigt samlad chef bakom tangentbordet är A och O när man mappar. Man känner hela tiden att Göran har full koll på driftsäkerheten, men ändå inte behöver vara ”feg” eller tråkig… 😉

 

Just nu ska vi försöka se hur mycket laddtryck vi kan få turbon att fortfarande vara verksam i. Mättar vi det och redan som det är knapert med att fylla spridarnas ”Duty cycle” så finns bara ett alternativ att tillgå- i med extra Methanol!

De närmsta pullsen kommer vara avgörande för vad motorn kan ge på ren V-power i den setup som sitter i nu. Sen börjar vi lira mer med tändning och så för att spika en effekt innan ”mettis”. Vågar jag gissa på att en mitten 8xxHK känns inom räckhåll???

 

Efter det ska vi se vad Robins lilla manick som skjuter på Methanol för extra kylning kan göra för toppeffekten. Detta är sannerligen vad vi alla har kämpat stenhårt för, tufft! 🙂

Lämna ett svar

Hittar du inte vad du söker? Hittar du inte vad du söker?