200MPH motorn klar, idag är det dags för bänkning hos ”Dr. Ernie”!

Igår gjorde hela Katrineholmsgänget bestående av Gzon, Johan Carlsson och BTO-Mattias ett rackarns jäkla dunderjobb och gjorde A L L T det som var kvar för att vi skulle kunna åka ut med motorn till DR ERNIE redan idag. Listan på saker som skulle fixas var väldigt lång och tidigt på dagen sviktade humören lite såpass att Gzon fick dra fram stora optimistkraften och sparka igång med att dra elen till det nya tändsystemet.

 

Vi kommer köra med bland det värsta och mest överdimensionerade som går att få tag i till gatbilar, MSD LS1 BLASTER. Denna setup har kapacitet för hur mycket som helst egentligen och används flitigt på dragracingbyggen.

 

Däremot är det ett stor jobb att dra elen till dom samt koppla helt nya tändkablar, efter att Gzon står för eldragningen hjälptes han och Mattias (som fyller år på fredag, grattis grattis!) åt att få en snygg installation.

 

På bilden nedan ser ni lite av våran downpipe-lösning. Japanerna hade lett allting ner till en fet SARD katalysator, vi gjorde det vanskligt nog enkelt för oss och rensade helt enkelt ut den. Ni som gillar ljudet en öppen wastegate ger blir kanske lite besvikna nu, men kan avslöja att jag har en barnslig förkörlek för att se avgasmoln mellan växlingar så det blir bra på det sättet också (samt att det inte blir så sjukt högljutt under laddtryck).

 

 

Samtidigt höll maskinhallars svar på Mozart, Johan Carlsson på med lite diverse tillbehör som behövs som är lätta att glömma. Bl.a. gjorde han ”from scratch” denn soppakoppling som leder dubbla AN6 till singel AN10 som Ernies bänk tillhandahåller.

 

 Mattias stod för svetsandet kan jag gissa, väldigt trevligt hantverk (ni ser även den massiva TRUST T88-34D turbon vi ska använda här)!

 

Slutresultatet ser ni nedan, en ruggigt hardcore 2JZ-GTE motor totalt rå utan några tillsnyggningar. Det finns inte tid för att lacka detaljer och polera etc etc. Nu är det ren power som gäller och vi hoppas inatt återkomma om hur det gick hos Ernie med montering av motorn i själva bänken.

 

 

 

Kan ni gissa hur förväntansfull jag är! Ett monstruöst tack till Gzon, Johan och Mattias för att ni gjorde detta möjligt genom erat hårda jobb! 😀

2 tankar om “200MPH motorn klar, idag är det dags för bänkning hos ”Dr. Ernie”!

Lämna ett svar

Hittar du inte vad du söker? Hittar du inte vad du söker?