Mer feedback från Alx… Vad är härnäst för Gzons BNR34?

Varit lite tunt på bloggfronten sista tiden, det beror på att jag gått över på att bl.a. bevaka auktioner i Japan vilket resulterar i att man blir lite ”fucked up”. Intresset för DIREKTKÖP I JAPAN har ökat under sommaren och det betyder att man försöker hålla sig aktiv i det Eldoradot som finns ”live” då och då.

 

Har dock i det tysta från Superior-bloggen stått i för att planeringen av Juli ska gå ihop. Stor prio kommer ligga på Bilsports ACTION MEET som är 1 Augusti. Bl.a. ska vi lufta TIME ATTACK SKYLINEN och se vad den är kapabel till att köra på stripp som en kul grej. Vad tror ni? 

 

 

Har personligen mitt ”baptism of fire” för att hinna ha klar min 200MPH SOARER så den kan få känna på klistrad asfalt under det tillfället. Det vore en bragd om vi klarade det, men om ”Mr. realist” himself aka Gzon känner att det kan gå så ska man inte betvivla saken! 😉

 

Mer info om Action Meet och vårat Afterparty & Barbecue för familjen kommer inom kort…

 

Alx Danielsson som körde våran Skyline till 1.24,9 med passagerare och full tank i bilen fyllde på ytterligare med kritik om kärran i TRÅDEN PÅ ZATZY OM EVENTET (rekommenderas varmt för underhållningsvärdet):

 

”Ett par bilar stod ut under vårt körevent på Mantorp den 1 juli:

Superiors Skyline. Alla trickdiffar var riktigt bra inställda. Man fick försöka rikta upp bilen lite ut ur kurvorna. Fick man till det så stack den iväg som inget annat när man fällde ner tack vare den obegränsade traction man hade (via diffarna och bra fjädring). Kom ihåg att vi endast körde ett attackvarv och då med två i bilen och för mycket soppa. Om jag satt själv och tankade ur lite samt ett par varv träning så är 1.23,hög inga prob.

Mer turbo, som vi pratade om per telefon sen, så kommer tiderna sjunka duktigt då chassiet verkligen kan hantera effekten. Nästa begräsning blir svårare och det är vikten. Ska man gå åt hållet att ha en brukbar familjebil eller en trackday special. Är det värt att gå extremt för en dryg sek till? Jag tycker inte det personligen, den går så bra ändå.

 

Om du kollar graferna från loggern så kommer du se, precis som på SMR, att det är ganska V-format, dvs fort in, långsamt i mitten och snabbt ut. Bilen skulle ev. vilja ha lite mer turn-in, men det är naturligt när den är så tung. Liten camberhöjning fram alt lite mjukare krängare. Lite mindre komp på framdämparna kan också fungera så den får dyka lite snabbare och få lite mer fäste. Påverkar heller inte utgångar lika mycket.”

 

 Hade även nöjet att prata med Alx på telefon i måndags och han om någon kunde inse storheten i BNR34an i det ”raceskick” som den var i = precis som på gatan gjorde denna tid. Väldigt smickrande tycker vi! Vi får väl se om han rattar bilen när vi fått mer rutin och är helt färdiga med den? 🙂

 

Hursomhelst, det hungriga japanska monstrets nästa offer efter en ”Full-laddad” portion tysk Münchenkorv är att tampas med sina Japanska släktingar på SUPRACLUB SWEDEN JDM Face-off II den 15 Augusti. Så där har ni schemat för den närmsta tiden, efter det är det dags att börja fundera på attack av Ringen… 😀

 

 

Bilder tagna av BRAMSTADT.SE!

4 tankar om “Mer feedback från Alx… Vad är härnäst för Gzons BNR34?

 1. Troberg says:

  Mkt trevlig läsning 🙂 Klart R34:an ska ut på strippen, vinterhjul, justera laddtrycket uppåt & sedan sätta en riktigt fin tid. gissar på att den klarar 11,35/205 som den är just nu med just vinterhjulen om 60 foten går ner till 1,8 sek men bättre med högre laddtryck.

  Vore inte fel om Soarern kunde bli klar heller, kan gå fort med bra flyt 🙂

  • Micke_J says:

   Jajamen, och roligast av allt är att den isf kommer vara i EXAKT samma utförande som den rullar på Time Attack med. 😀

   Soarern har nog potential för mycket, men inte förs bilen ens är startad…

Lämna ett svar

Hittar du inte vad du söker? Hittar du inte vad du söker?